Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lean & ouderenzorg

10 juni 2021 @ 12:00 - 14:30

Gratis – €130

Intro

Programma

Special Ouderenzorg : Lean in visie en technologie

12.00-12.05 : Inleiding door ZO

12.05- 12.30 : Het gebruik van glijzeilen in de zorg voor personen met dementie, door Karin Capieau, praktijkspecialiste Arjo en cursist Lean Expert in Zorg en Welzijn.

Karin brengt in deze sessie een knap verbeterproject naar voor, dat ze indiende ter afronding van haar lean-opleiding.

12.30-13.00 : Concept verzorgend wassen en Tena Smart Care, door Peter Goossens, directeur WZC Het Lindehof, Belsele en Matthijs Pouwels, IQ product specialist Essity.

Peter Goossens brengt ons de resultaten en de conclusies van een verbeterproject inzake verzorgend wassen, dat hij in zijn voorziening voerde met Locomotion.

Matthijs licht het project Tena Smart Care toe vanuit een nationale en internationale invalshoek.

13.00-13.30 : Persoonsgerichte zorg in de praktijk : onze kanteling naar wonen en leven met zorg, door Steven Mesure, coördinator woonleefteam St Camillus Wevelgem en Frederik Vincx, Soulcenter.

Steven vertelt over de switch die zij maakten naar een echte belevingsgerichte zorg en zinvolle dagbesteding. Over het leefplan dat ze maakten voor iedere bewoner. Komen o.a. aan bod : de herwerkte intakegesprekken, een nieuwe vorm van bewonersoverleg, multidisciplinaire overlegmomenten. Ze introduceerden ook een werking met aandachtspersonen en begeleidingsprofielen. Frederik Vincx en Soulcenter hebben hen hierbij geholpen, en kadert deze werkwijze.

13.30-14.00 : Met Montessori op zoek naar toegevoegde waarde voor iedere bewoner, door Eline Pollet, directeur Hof De Meersseman, Ichtegem.

Eline volgde recent een doorgedreven opleiding bij Senior Montessori; ze vertelt over deze nieuwe aanpak, hoe deze kadert in de visie van haar huis, en welke impact deze heeft op bewoners, families, medewerkers, vrijwilligers, …

Sprekers

Karin Capieau

Praktijkspecialiste – Arjo

Karin is kinesitherapeute van opleiding en heeft haar hart verloren aan de zorg. Als praktijkspecialiste bij Arjo België, gaat ze dagelijks op zoek naar oplossingen voor complexe zorgsituaties.
Ze steekt graag de handen uit de mouwen op de werkvloer, om een duidelijk zicht te krijgen op de huidige manier van werken en de specifieke zorgnoden. Op basis daarvan brengt ze, samen met de klant, de knelpunten in kaart en werkt ze voorstellen uit om de zorgprocessen en werkmethoden te optimaliseren.
Via opleidingen, bijscholingen, assessments, transfer consults en trajecten op maat, helpt ze klanten om de aangereikte oplossingen succesvol te implementeren. Ze neemt hen mee in haar positieve vibe om de zorgkwaliteit en het comfort te verhogen, zowel voor zorgvrager als voor zorgverlener.

Peter Goossens

Dagelijks verantwoordelijke WZC Het Lindehof

Zijn loopbaan startte in de thuisverpleging en aansluitend in enkele WZC waarna hij dagelijks verantwoordelijke werd voor het WZC Albert-Elisabeth Sint-Niklaas.
In 2001 werd hij logistiek coördinator en volgde hij de bouwprojecten op van woonzorgcentra en serviceflats van OCMW Sint-Niklaas.
Sinds 2012 is hij dagelijks verantwoordelijke in het WZC Het Lindehof Belsele.

De woonzorgcentra zijn sinds 2019 opgenomen binnen de groep van het Zorgpunt Waasland.

Matthijs Pouwels

E-health Solutions, BU Health & Medical Solutions bij Essity

Matthijs startte in 2007 bij Essity als Customer Service Teamleader en groeide zo uit in 2020 tot Regio Central Verantwoordelijke voor IT Smart Care Solutions en Identifi. Hij was daarnaast ook projectleider voor het verplaatsen van het B2C warehouse naar een e-commercepartner en zette cross system functionaliteiten op tussen Essity en BSN Medical integratie.

Steven Mesure

Coördinator woonleefteam WZC Sint-Camillus Wevelgem

Na zijn studies in de orthopedagogie ging hij onmiddellijk aan de slag in het WZC Sint-Camillus te Wevelgem.
Hier is hij na 15 jaar nog steeds werkzaam en is hij coördinator van het woonleefteam en van de vrijwilligerswerking. Daarnaast begeleid hij ook de studenten die stage doen in het woonleefteam.

Eline Pollet

Directeur Woonzorgcampus Hof Demeersseman (Ichtegem)

Eline is logopediste van opleiding. Gedurende 10 jaar runde ze haar eigen bloeiende zelfstandige praktijk, gecombineerd met het werken als verantwoordelijke van het Kine-Ergo-Logo-Animatieteam in Hof Demeersseman. Vanuit deze functie kon ze begin 2018 doorgroeien naar directeur van deze campus. Eline houdt op sterke wijze vast aan haar visie waarin een persoonsgerichte, vooruitstrevende aanpak centraal staat.

In Eline zien we een warm, loyaal, energiek, positief en doelgericht iemand. In de dagelijkse zoektocht naar optimalisatie en vernieuwing, gaat Eline actief aan de slag met lean, het stimuleren van talentontwikkeling en het integreren van zinvolle trajecten, een kritische eigenreflectie en opleidingen die haar management versterken.

Belangrijk

Voor bedrijven: deze activiteit is erkend door de KMO portefeuille. Dit wil zeggen dat u 30 of 40% van uw kost terugbetaald krijgt als u voldoet aan de voorwaarden van een KMO.
Meer informatie rond voorwaarden op: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/voorwaarden-voor-subsidie-de-kmo-portefeuille

Opmerking:
Bij annulatie 24u voor de aanvang van de activiteit vragen we een administratieve tegemoetkoming van 25 euro.

Als lid kan u meer zien dan enkel deze terugblik (foto’s, presentaties, artikels, ...).


Nog geen lid?

Word nu lid!

Lidmaatschap controleren

Leden kunnen deelnemen aan een voordeligere prijs:

Leden zorginstelling: gratis

Leden bedrijven: gratis

Ben je lid van Zorgondersteuning vzw of twijfel je aan het lidmaatschap van je organisatie?

Is je organisatie lid?

Heb je een kortingscode?

Vul deze hier in

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
10 juni 2021
Tijd:
12:00 - 14:30
Kosten:
Gratis – €130
Evenement Tags:

« Alle Evenementen

Locatie

Dit event is een digitale activiteit. Na een succesvolle inschrijving en betaling zult u enkele dagen voor aanvang een meeting link doorgestuurd krijgen met alle informatie die u nodig heeft om in te loggen.

Deel deze activiteit

Heeft u nog vragen?

Telefoonnummer
0468/01 80 00

E-mailadres
info@zorgondersteuning.be

Ledenvoordeel

  • Gratis deelname aan de ledenactiviteiten
  • Het lidmaatschap is uitwisselbaar onder collega's. Zo kan u, afhankelijk van de thematiek, de juiste personen afvaardigen
  • Een sterk netwerk van collega zorgprofessionals
  • Korting per persoon op ons jaarlijks congres
  • Korting op onze opleidingsprogramma's
Word vandaag nog lid van Zorgondersteuning vzw. Meer info