Doel van de opleidingen

U bent op zoek naar een goede Lean-opleiding? Een opleiding waarin een basis wordt gelegd voor een duurzame, lange termijn Lean-cultuur? Die bestaat!
Zorgondersteuning vzw biedt volledige en volwaardige Lean-opleidingen aan.

De LEAN managementfilosofie wordt als basismethode gehanteerd, naast andere hulpmiddelen, met als doel tot procesverbeteringen te komen. Deelnemers verwerven inzicht in het opzetten van ‘waarde’ toevoegende processen en leren de verschillende vormen van verspilling herkennen en beperken of elimineren.

Doordat Zorgondersteuning vzw het basisprincipe ‘voor en door de sector’ toepast, staan deze opleidingen garant voor het creëren van maximale toegevoegde waarde. Onze docenten vertrekken namelijk vanuit onderzoek en het effectief implementeren in de sector. We brengen geen theoretisch verhaal: deelnemers krijgen concepten, structuren, methodieken en case studies uit hun eigen leefwereld aangereikt.

Aanbod

Wij bieden inzake Lean 4 verschillende mogelijkheden qua opleiding; elke Lean opleiding is toegespitst op een specifieke doelgroep en vertrekt vanuit een andere invalshoek.

Zo kan elke organisatie kiezen welke Lean opleiding het beste past. Elke opleiding kan zowel in open aanbod gevolgd worden, als inhouse. Samen met 15 collega’s kan u in uw eigen zorginstelling of bedrijf deze opleiding volgen. Vraag hiervoor een gereduceerde groepsprijs aan via info@zorgondersteuning.be. Wij hebben hiervoor zowel een fysiek als een digitaal aanbod.

Lean opleiding 1:
Inspiratiesessie

Is een 3 uur durende inspiratiesessie over Lean, bedoeld voor Raden van Bestuur en/of vergaderingen met stafmedewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties. Een Lean-docent neemt u mee doorheen de basisprincipes van Lean. Een ideale opleiding voor wie een lean-traject wil starten in zijn organisatie.

Lean opleiding 2:
Introductiedag

Is een introductiedag over Lean (8u), tegelijk een opstap naar de volledige cursus ‘Lean Expert in Zorg en Welzijn’ (zie opleiding 3). Naast een stukje theorie komen er ook praktische cases aanbod.

Lean opleiding 3:
Lean Expert in Zorg en Welzijn

is de full cursus ‘Lean Expert in Zorg en Welzijn’. Deze omvat in totaal 32 uur:

  • Een introductiedag over Lean (zie Lean opleiding 2) van 8u.
  • Twee verdiepingsdagen van elk 8u, een totaal van 16u.
  • Twee intervisiemomenten van elk 4u, een totaal van 8u.
  • Tijdens het tweede intervisiemoment krijgen de deelnemers de kans een eigen verbeterproject voor te stellen.

Lean opleiding 4:
Lean Champion

Volgde u in de voorbije jaren de 4-daagse opleiding ‘Lean Expert in Zorg en Welzijn’? Dan hebben wij goed nieuws voor u! U kan exclusief deelnemen aan ons nieuw opleidingsprogramma ‘LEAN Champion’.

Referenties

Word vandaag nog lid van Zorgondersteuning vzw. Meer info