Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lean & apotheekprocessen

16 september 2021 @ 18:30 - 21:30

Gratis – €130

Intro

Thema: Kwaliteitsvolle thuishospitalisatie

Programma

18u30: verwelkoming en inleiding door Zorgondersteuning vzw

18u45: OPAT: Outpatient Antibiotic Therapy, door Frank Buyle, ziekenhuisapotheker UZ Gent

19u25: Organisatie van home TPN in de ziekenhuisapotheek, door Peter Declercq, ziekenhuisapotheker UZ Leuven

20u05: Onco@Home; thuishospitalisatie kan het behandelingstraject van de oncologische patiënt optimaliseren, door Mevr. Ingrid Dekeyser, adjunct-hoofdapotheker productie te AZ Groeninge

20u45: panelgesprek onder leiding van Thomas De Rijdt, UZ Leuven

21u30: einde

Sprekers

Franky Buyle

Ziekenhuisapotheker, UZ Gent

Franky Buyle is ziekenhuisapotheker in het UZ Gent, waar hij het antibioticabeleid mee uittekent als secretaris van de antibioticabeleidsgroep.
Hij behaalde zijn doctoraat over antimicrobial stewardship programs aan de Universiteit Gent in 2015.

Hij is actief lid van diverse wetenschappelijke verenigingen en commissies waaronder ook de werkgroep ziekenhuisgeneeskunde van de BAPCOC (de Belgische Commissie voor de coördinatie van het antibioticabeleid).

Peter Declercq

Ziekenhuisapotheker, UZ Leuven – Spoedgevallen/Traumatologie/Septische orthopedie – Coördinator hPN team apotheek – ZAP, Klinische Farmacologie en Farmacotherapie, KULeuven

Prof. apr. Peter Declercq is sinds oktober 2010 staflid van de ziekenhuisapotheek van UZ Leuven en behaalde de titel van doctor in de farmaceutische wetenschappen aan de Faculteit Farmacie van de KU Leuven. Hij maakt deel uit van het team Klinische Farmacie binnen de ziekenhuisapotheek. In samenspraak en in nauwe samenwerking met de artsen, voert hij  wetenschappelijk onderzoek uit met betrekking tot optimalisatie van de kwaliteit van de therapie en dit voor verschillende geneesmiddelengroepen en/of patiëntpopulaties die beroep doen op UZ Leuven.

Peter heeft een grote expertise opgebouwd in de infectieproblematiek bij chirurgie en de (home) parenterale nutritie (hPN). Zijn ambities hebben tevens geresulteerd in een doctoraat, dat hij in 2018 met succes heeft verdedigd. In de nasleep van zijn wetenschappelijk onderzoek van de voorbije jaren, werd Peter parttime aangesteld aan de KULeuven waar hij onder andere het vak Enterale en parenterale voeding doceert aan de kandidaten Master na master in de ziekenhuisfarmacie. Gezien zijn interesse en expertise in de (h)PN, werd hij gevraagd om het hPN team van de ziekenhuisapotheek UZ Leuven te coördineren.

Ingrid Dekeyser

Apotheker, AZ Groeninge 

Apr Ingrid Dekeyser is werkzaam als ziekenhuisapotheker in AZ Groeninge Kortrijk. Ze studeerde af als ziekenhuisapotheker in 2003 en werkt sindsdien in AZ Groeninge.
Sinds 2011 is zij coördinator productie en verantwoordelijke apotheker voor de klinische studies en de productie van steriele , potentieel toxische,  producten.

Belangrijk

Voor ziekenhuisapothekers: accreditatie in aanvraag voor module 1 (organisatie en beheer)

Voor bedrijven: deze activiteit is erkend door de KMO portefeuille. Dit wil zeggen dat u 30 of 40% van uw kost terugbetaald krijgt als u voldoet aan de voorwaarden van een KMO.
Meer informatie rond voorwaarden op: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/voorwaarden-voor-subsidie-de-kmo-portefeuille

Annulatie: bij annulatie 24u voor de aanvang van de activiteit vragen we een administratieve tegemoetkoming van 25 euro.

Leden kunnen deelnemen aan een voordeligere prijs:

Leden zorginstelling: gratis

Leden bedrijven: gratis

Ben je lid van Zorgondersteuning vzw of twijfel je aan het lidmaatschap van je organisatie?

Is je organisatie lid?

Heb je een kortingscode?

Vul deze hier in

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
16 september 2021
Tijd:
18:30 - 21:30
Kosten:
Gratis – €130
Evenement Tags:

« Alle Evenementen

Locatie

Dit event is een digitale activiteit. Na een succesvolle inschrijving en betaling zult u enkele dagen voor aanvang een meeting link doorgestuurd krijgen met alle informatie die u nodig heeft om in te loggen.

Deel deze activiteit

Heeft u nog vragen?

Telefoonnummer
0468/01 80 00

E-mailadres
info@zorgondersteuning.be

Ledenvoordeel

  • Gratis deelname aan de ledenactiviteiten
  • Het lidmaatschap is uitwisselbaar onder collega's. Zo kan u, afhankelijk van de thematiek, de juiste personen afvaardigen
  • Een sterk netwerk van collega zorgprofessionals
  • Korting per persoon op ons jaarlijks congres
  • Korting op onze opleidingsprogramma's
Word vandaag nog lid van Zorgondersteuning vzw. Meer info