Meer bereiken? Dan doe je het Beter Anders!

Doel van de opleiding

Met Zorgondersteuning vzw streven we graag naar efficiëntie en waardecreatie in de zorgondersteunende processen. We berekenen graag onze Takt-tijden, hoeveel het wandelen van onze medewerkers ons nu kost, hoe we eigenlijk zelfs ons gebouw best aanpassen aan onze processen en niet andersom…
Maar we vergeten vaak een hele belangrijke factor: onszelf.
 
We lopen van overleg naar comité, spurten van vergadering naar projectgroep. We krijgen tussendoor wat to do’s op ons bord, versturen wat mailtjes, hebben het druk-druk-druk en veranderen bijna onze voornaam naar “Multitasker”.
 
En toch als we heel eerlijk zijn, en we kijken op het eind van de dag wat we nu ècht afgewerkt hebben is het antwoord vaak “Niets”. Hoewel we heel veel doen en een hele dag niet stilzitten, slagen we er maar niet in om (de juiste) prioriteiten te stellen en takenlijsten af te werken.
Misschien doet u het …. Beter Anders?
 
De docenten van de Beter-Anders-workflow zien in hun omgeving elke dag schitterende en goede mensen worstelen met een gebrek aan tijd.
De workflow die ze daarom ontwikkelden zorgt ervoor dat u efficiënt uw archief, uw taken en uw agenda kan beheren… en dat op één en  dezelfde plek.
 
Elke Panis is financieel directeur van het ZOL ziekenhuis in Genk. Naast deze taak neemt ze diverse functies op in raden en commissies. Haar vakinhoudelijke expertise is de ziekenhuisfinanciering. Haar efficiëntie en effectiviteit zijn spreekwoordelijk in ZOL.  Een immer clean desk als symbool, een toonbeeld van miraculeus vinden van documenten of lang vergeten verslagen en een vingervlugge Outlookexperte. Zij typt in een overleg sneller de afgesproken to do’s  dan velen ze kunnen formuleren.
 
Jos Vanoppen werkt als manager in hetzelfde ziekenhuis. Als een echte pain in the ass doorkruist hij het ziekenhuis met zijn adviezen en initiatieven over alles wat met efficiënt werken te maken heeft. Het interne vergadercircuit en overvolle inboxen vrezen zijn komst. Jos is een gepassioneerd lezer. Hij mengt de nodige filosofische invalshoeken met zijn immense kennis van alle mogelijke boeken, blogs en nieuwsbrieven over efficiënt en effectief werken. Zijn bijna veertigjarige carrière bezorgde hem een milde wijsheid.
Een terugblik op de eerste opleidingsessie eind 2015-begin 2016 kan je in ons volgende blogbericht vinden: BeterAnders om meer te bereiken!
fotoxboekxelkexpanisxenxjosxvanoppen    

Hun kennis hebben ze samengevat in het boek 'Meer bereiken? Dan doe je het beter anders!' (meer info). Elke deelnemer van de cursus kan het boek bij de start van de opleiding aankopen zodat deze over een handig naslagwerk beschikt om nadien op terug te vallen.

Open opleiding: aanpak

Duurtijd:  8 uur (2 x 0,5 dagen)

  • Dag 1: Theorie + voorbeelden + huiswerk
  • Dag 2: Terugkomdag waarin huiswerk besproken wordt

Doelgroep: Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een efficiënt en effectief werkorganisatiesysteem wil opzetten met als doel om “de juiste dingen goed te doen”

Opmerking: Minimum 8 inschrijvingen nodig opdat de opleiding zou doorgaan.

Wil je deze opleiding exclusief in jouw organisatie aanbieden? Dat kan! Neem contact op met [email protected] en wij doen de rest.  

Getuigenis

"Beste Elke, ik wil jou en Jos langs deze weg nogmaals bedanken voor de leerrijke voormiddag. Zelden (eigenlijk nooit) onze groep zo aandachtig geweten na 3 uur presentatie. Aangezien ik nu nog aan het mailen ben, heb ik zelf ook nog een weg af te leggen..."  -  Fons Hauben, Directeur ING Business Center Limburg

Getuigenis

Shirley Florissoone, administratief verantwoordelijke bij Dumoulin volgde deze opleiding bij ons in 2016. Hier lees je haar verslag, over hoe de opleiding van Elke en Jos haar hielp bij het inplannen, verwerken en delegeren van haar taken. Testimonial Shirley - Opleiding Beter Anders!

Docenten

Dhr. Jos Vanoppen

Dhr. Jos Vanoppen

manager medische administratie Ziekenhuis Oost-Limburg

Mevr. Elke Panis

Mevr. Elke Panis

Financieel directeur Ziekenhuis Oost-Limburg

Kalender

Prijs

Meer bereiken? Dan doe je het Beter Anders
8 uur
2 x 0.5 dagen opleiding
    Lid excl. BTW: € 600,- Geen lid excl. BTW: € 665,-
Scroll to Top