Meer bereiken? Dan doe je het Beter Anders!

Doel van de opleiding

Met Zorgondersteuning vzw streven we graag naar efficiëntie en waardecreatie in de zorgondersteunende processen. We berekenen graag onze Takt-tijden, hoeveel het wandelen van onze medewerkers ons nu kost, hoe we eigenlijk zelfs ons gebouw best aanpassen aan onze processen en niet andersom…
Maar we vergeten vaak een hele belangrijke factor: onszelf.
 
We lopen van overleg naar comité, spurten van vergadering naar projectgroep. We krijgen tussendoor wat to do’s op ons bord, versturen wat mailtjes, hebben het druk-druk-druk en veranderen bijna onze voornaam naar “Multitasker”.
 
En toch als we heel eerlijk zijn, en we kijken op het eind van de dag wat we nu ècht afgewerkt hebben is het antwoord vaak “Niet veel”. Hoewel we heel veel doen en een hele dag rondhollen, slagen we er maar niet in om (de juiste) prioriteiten te stellen en takenlijsten af te werken.
En zo zien we elke dag schitterende en goede mensen worstelen met een gebrek aan tijd. En vooral zien we hen verwoed zoeken om toch maar waarde aan te brengen. In hun werk, in hun leven. Misschien moeten we hen leren het Beter Anders te doen?  
Elke Panis en Jos Vanoppen schreven hier een boek over. In  'Meer bereiken? Dan doe je het beter anders!' leggen ze je niet enkel uit hoe je betere keuzes maakt in je werk en leven, maar ze ontwikkelden ook een workflow om de toevloed aan informatie snel en gemakkelijk te ordenen.   Elke deelnemer van de cursus krijgt het boek bij de opleiding zodat deze over een handig naslagwerk beschikt om nadien op terug te vallen. Zorgondersteuning biedt deze kennis nu ook aan in een opleiding. Wil jij snel meer bereiken? Wil jij op vier dagen doen wat je waar je nu nog vijf dagen voor nodig hebt? Schrijf je dan vlug in voor deze opleiding BeterAnders. Wij bieden deze open opleiding 2 x per jaar aan maar door de Corona crisis is dit uitzonderlijk beperkt tot 1 x in het najaar. Als alternatief bieden we deze opleiding ook digitaal aan.      
Over de docenten:
 
Elke Panis is financieel-administratief directeur van het ZOL ziekenhuis in Genk. Naast deze taak neemt ze diverse functies op in raden en commissies. Haar vakinhoudelijke expertise is de ziekenhuisfinanciering. Haar efficiëntie en effectiviteit zijn spreekwoordelijk in ZOL.  Een immer clean desk als symbool, een toonbeeld van miraculeus vinden van documenten of lang vergeten verslagen en een vingervlugge Outlookexperte. Zij typt in een overleg sneller de afgesproken to do’s  dan velen ze kunnen formuleren.
 
Jos Vanoppen werkte voor zijn pensioen als manager in hetzelfde ziekenhuis. Als een echte pain in the ass doorkruiste hij het ziekenhuis met zijn adviezen en initiatieven over alles wat met effectief en efficiënt werken te maken heeft. Jos is een gepassioneerd lezer. Hij mengt de nodige filosofische invalshoeken met zijn immense kennis van alle mogelijke boeken, blogs en nieuwsbrieven over efficiënt en effectief werken. Zijn bijna veertigjarige carrière bezorgde hem een milde wijsheid.

Open opleiding: aanpak

Duurtijd fysieke opleiding:  9,50 uur (verspreid over 2 dagen)

 • Dag 1: We starten met jouw verwachtingen. We bespreken dan enkele theoretische concepten (tijd, doelen, prioriteiten, keien en kikkers, tomaten, president Eisenhower). We bespreken het interne geroezemoes in je hoofd en de externe storingen die je van je werk houden. Dat resulteert in onze BeterAnders workflow. Die brengen we via voorbeelden in praktijk. We geven je nog wat huiswerk mee als voorbereiding voor dag 2.
 • Dag 2: We luisteren naar jouw successen. We bespreken het huiswerk en komen terug op de zaken waarmee jij vastloopt. We eindigen met nog enkele theoretische inzichten: uitstelgedrag, wilskracht, motivatie, gewoontes. Vanuit deze inzichten vertellen je vele tips en trucs om uiteindelijk meer te bereiken in je werk en leven.

Doelgroep: Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een efficiënt en effectief werkorganisatiesysteem wil opzetten met als doel om “de juiste dingen goed te doen”

Opmerking: Minimum 8 inschrijvingen nodig opdat de opleiding zou doorgaan.

Wil je deze opleiding exclusief in jouw organisatie aanbieden? Dat kan! Neem contact op met [email protected] en wij zorgen voor een aangepaste offerte.    
Duurtijd digitale opleiding:  12 uur (verspreid over 6 dagen)

Getuigenis

"Beste Elke, ik wil jou en Jos langs deze weg nogmaals bedanken voor de leerrijke voormiddag. Zelden (eigenlijk nooit) onze groep zo aandachtig geweten na 3 uur presentatie. Aangezien ik nu nog aan het mailen ben, heb ik zelf ook nog een weg af te leggen..."  -  Fons Hauben, Directeur ING Business Center Limburg  

Getuigenis

AZ Alma 2020: Mevr. Anne-Sophie Franki    Mevr. Els De Volder  

Docenten

Dhr. Jos Vanoppen

Dhr. Jos Vanoppen

auteur boek 'Beter Anders'

         

Mevr. Elke Panis

Mevr. Elke Panis

Financieel directeur Ziekenhuis Oost-Limburg

Kalender

Fysieke sessie:

 • Woe 2 december 2020: 13.30 - 19.00
 • Do 17 december 2020: 13.30 - 17.30 

Digitale sessie:

 • 9/11 + 12/11 + 18/11 + 20/11 + 24/11 + 27/11
  Telkens van 13.00 - 15.00

Locatie

Senior Living Group, Satenrozen 1B - 2550 Kontich

Annulatievoorwaarden

Volgende annulatievoorwaarden zijn van toepassing (na goedkeuring van de offerte) op al onze opleidingen:

Tot maximum 6 weken voor aanvang : terugbetaling van 100 % van het totale inschrijvingsbedrag
Tot maximum 4 weken voor aanvang : terugbetaling van 50 % van het inschrijvingsbedrag
Tot maximum 2 weken voor aanvang : geen terugbetaling

Prijs

Meer bereiken? Dan doe je het Beter Anders
Fysieke sessie
verspreid over 2 dagen
  Lid excl. BTW: € 900,- Geen lid excl. BTW: € 1080,-
Meer bereiken? Dan doe je het Beter Anders
Digitale sessie
verspreid over 6 dagen
  Lid excl. BTW: € 900,- Geen lid excl. BTW: € 1080,-
Scroll to Top