Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een efficiënt en effectief werkorganisatiesysteem wil opzetten met als doel om “de juiste dingen goed te doen”

Doel van de opleiding

Met Zorgondersteuning vzw streven we graag naar efficiëntie en waardecreatie in de zorgondersteunende processen. We berekenen graag onze Takt-tijden, hoeveel het wandelen van onze medewerkers ons nu kost, hoe we eigenlijk zelfs ons gebouw best aanpassen aan onze processen en niet andersom…
Maar we vergeten vaak een hele belangrijke factor: onszelf.

We lopen van overleg naar comité, spurten van vergadering naar projectgroep. We krijgen tussendoor wat to do’s op ons bord, versturen wat mailtjes, hebben het druk-druk-druk en veranderen bijna onze voornaam naar “Multitasker”.

En toch als we heel eerlijk zijn, en we kijken op het eind van de dag wat we nu ècht afgewerkt hebben is het antwoord vaak “Niet veel”. Hoewel we heel veel doen en een hele dag rondhollen, slagen we er maar niet in om (de juiste) prioriteiten te stellen en takenlijsten af te werken.

En zo zien we elke dag schitterende en goede mensen worstelen met een gebrek aan tijd. En vooral zien we hen verwoed zoeken om toch maar waarde aan te brengen.

In hun werk, in hun leven. Misschien moeten we hen leren het Beter Anders te doen?

Elke Panis en Jos Vanoppen schreven hier een boek over. In ‘Meer bereiken? Dan doe je het beter anders!’ leggen ze je niet enkel uit hoe je betere keuzes maakt in je werk en leven, maar ze ontwikkelden ook een workflow om de toevloed aan informatie snel en gemakkelijk te ordenen.

Elke deelnemer van de cursus krijgt het boek bij de opleiding zodat deze over een handig naslagwerk beschikt om nadien op terug te vallen. Zorgondersteuning biedt deze kennis nu ook aan in een opleiding. Wil jij snel meer bereiken? Wil jij op vier dagen doen wat je waar je nu nog vijf dagen voor nodig hebt? Schrijf je dan vlug in voor deze opleiding Beter Anders.

Wij bieden deze opleiding ook digitaal aan.

Interesse om deze opleiding voor jouw organisatie te boeken ? Wij kunnen deze ook inhouse aanbieden. Samen met 15 collega’s kan u zo in uw eigen zorginstelling of bedrijf deze opleiding volgen. Vraag hiervoor een gereduceerde groepsprijs aan via info@zorgondersteuning.be

De docenten

Elke Panis

Financieel directeur Ziekenhuis Oost-Limburg

Elke Panis is financieel-administratief directeur van het ZOL ziekenhuis in Genk. Naast deze taak neemt ze diverse functies op in raden en commissies. Haar vakinhoudelijke expertise is de ziekenhuisfinanciering. Haar efficiëntie en effectiviteit zijn spreekwoordelijk in ZOL. Een immer clean desk als symbool, een toonbeeld van miraculeus vinden van documenten of lang vergeten verslagen en een vingervlugge Outlookexperte. Zij typt in een overleg sneller de afgesproken to do’s dan velen ze kunnen formuleren.

Jos Vanoppen

Auteur boek “Meer bereiken? Dan doe je het Beter Anders!”

Jos Vanoppen werkte voor zijn pensioen als manager in hetzelfde ziekenhuis. Als een echte pain in the ass doorkruiste hij het ziekenhuis met zijn adviezen en initiatieven over alles wat met effectief en efficiënt werken te maken heeft. Jos is een gepassioneerd lezer. Hij mengt de nodige filosofische invalshoeke n met zijn immense kennis van alle mogelijke boeken, blogs en nieuwsbrieven over efficiënt en effectief werken. Zijn bijna veertigjarige carrière bezorgde hem een milde wijsheid.

Fysieke opleiding

Kalender

Locatie

TBD

Opmerking

Op aanvraag. Contacteer ons via info@zorgondersteuning.be voor meer informatie.

Planning

Duurtijd

9 uur (verspreid over 3 dagen)

Dag 1

We starten met jouw verwachtingen. We bespreken dan enkele theoretische concepten (tijd, doelen, prioriteiten, keien en kikkers, tomaten, president Eisenhower). We bespreken het interne geroezemoes in je hoofd en de externe storingen die je van je werk houden. Dat resulteert in onze Beter Anders workflow. Die brengen we via voorbeelden in praktijk. We geven je nog wat huiswerk mee als voorbereiding voor de volgende dag.

Dag 2

We luisteren naar jouw successen. We bespreken het huiswerk en komen terug op de zaken waarmee jij vastloopt. We eindigen met nog enkele theoretische inzichten: uitstelgedrag, wilskracht, motivatie, gewoontes. Vanuit deze inzichten vertellen je vele tips en trucs om uiteindelijk meer te bereiken in je werk en leven.

Digitale opleiding

Kalender

TBD

Locatie

Digitaal via Microsoft Teams

Opmerking

Vanaf 10 inschrijvingen kan de opleiding doorgaan

Planning

Duurtijd

12 uur (verspreid over 6 dagen)

Specifieke data

TBD

Terugverdienmogelijkheden

Onderstaande opties schetsen de mogelijkheden om het inschrijvingsgeld terug te verdienen:

Lidmaatschap Zorgondersteuning

Leden van Zorgondersteuning VZW krijgen een fikse korting op de deelnameprijs.

KMO-portefeuille

Zorgondersteuning vzw is sedert september 2019 erkend als dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Wie als organisatie voldoet aan de erkenningscriteria van de KMO, kan beroep doen op een grote return van de KMO-portefeuille voor de 3 trajecten. Registratienummer van Zorgondersteuning vzw: DV.O235615

Functiecomplement

Voor deze opleiding hebben wij de erkenning permanente vorming voor het functiecomplement, voor hoofdverpleegkundigen, hoofdparamedici en verpleegkundig coördinatoren.

Werkbaarheidscheques

Organisaties die gebruik kunnen maken van het systeem van de werkbaarheidscheques, kunnen tot 60% van de investering recupereren, meer informatie hier.

Annulatievoorwaarden

Volgende annulatievoorwaarden zijn van toepassing (na goedkeuring van de offerte) op al onze opleidingen:

100% terugbetaling

Tot max. 6 weken voor aanvang

50% terugbetaling

Tot max. 4 weken voor aanvang

Geen terugbetaling

Tot max. 2 weken voor aanvang

Prijs

Zorginstellingen

Fysieke sessie

Meer bereiken? Dan doe je het Beter Anders (Zorginstelling)

Lid

735 euro

( ex. BTW )

Geen lid

920 euro

( ex. BTW )

Digitale sessie

Meer bereiken? Dan doe je het Beter Anders (Zorginstelling)

Lid

735 euro

( ex. BTW )

Geen lid

920 euro

( ex. BTW )

Bedrijven

Fysieke sessie

Meer bereiken? Dan doe je het Beter Anders (Bedrijf)

Lid

735 euro

( ex. BTW )

Geen lid

1150 euro

( ex. BTW )

Digitale sessie

Meer bereiken? Dan doe je het Beter Anders (Bedrijf)

Lid

735 euro

( ex. BTW )

Geen lid

1150 euro

( ex. BTW )

Word vandaag nog lid van Zorgondersteuning vzw. Meer info