Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Recente wetenschappelijke inzichten inzake lean

27 mei 2021 @ 12:00 - 14:30

Gratis – €130

Intro

Data, lean en wetenschappelijk onderzoek: een gouden driehoek!

Programma

12.00 : Intro door Zorgondersteuning vzw

12.05 : Inleiding op het thema, door Prof. dr. Dominique Vandijck

12.15 : Lean and Six Sigma in Healthcare: Time for Evolution or Revolution? door Eline Bekaert, wetenschappelijk stafmedewerker Antigifcentrum

12.45 : Data-management binnen het Zeepreventorium, een verhaal van eb en vloed door Nick Marlein, directeur van het Zeepreventorium

13.15 : Het gebruik van data, lean en wetenschappelijk onderzoek als ondersteuning bij de bestaffing van verpleegafdelingen, door Hans Crampe, adjunct algemeen directeur en Kevin Vanhauwaert, zorgmanager cluster metabole thorax AZ Delta Roeselare

13.45 : Digitaal debat

14.00 : Einde

Sprekers

Hans Crampe

Adjunct algemeen directeur AZ Delta en Bestuurder Zorgondersteuning vzw.

Hans Crampe is adjunct-algemeen directeur in AZ Delta. Hij is bachelor verpleegkundige en heeft een master ziekenhuiswetenschappen en een master aggregaat. Hij behaalde tevens diverse postgraduaatdiploma’s (bedrijfskunde, accountancy, financiewezen, …). Hij is auteur van verschillende boeken rond LEAN-management, bestuurder van vzw Zorgondersteuning en geeft hierrond opleidingen en advies.

Prof. dr. Dominique Vandijck

Professor of Patient Safety, Health Economics, Health Policy & Healthcare Innovation, Adjunct- algemeen directeur Antigifcentrum en Bestuurder Zorgondersteuning vzw.

Prof.dr. Dominique Vandijck is adj. algemeen directeur van het Antigifcentrum. Daarvoor was hij werkzaam als adj. algemeen directeur van Kerteza en als algemeen directeur bij Zorgnet-Icuro.

Daarnaast is hij aangesteld aan de UGent, UHasselt en de European Management School waar hij oa. de vakken Gezondheidsbeleid, Gezondheidseconomie, Kwaliteitsbeleid en Zorginnovatie doceert. Hij is auteur van meer dan 150 wetenschappelijke publicaties in toonaangevende internationale tijdschriften, werkte mee als expert-adviseur aan diverse beleidsondersteundende projecten in opdracht van locale, regionale, nationale en Europese overheden. Ook is professor Vandijck een veelgevraagd spreker op diverse fora.

Eline Bekaert

Wetenschappelijk stafmedewerker Antigifcentrum

Eline is een energieke, creatieve en enthousiaste geest die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Ze is wetenschappelijk stafmedewerker in het Antigifcentrum. De unieke combinatie van haar master in ethiek, master in management en beleid van de gezondheidzorg en een Six Sigma Black Belt Dienstverlening opleiding, stelt haar in staat om correct wetenschappelijk onderzoek uit te voeren met een knipoog naar continuous improvement op de werkvloer.

Nick Marlein

Directeur patiëntenzorg Zeepreventorium, gastdocent VIVES en Artevelde Hogeschool

Nick Marlein is momenteel directeur patiëntenzorg en verantwoordelijk voor het veranderingsproces in het Zeepreventorium.
Hij is afgestudeerd als verpleegkundige maar deed bijkomende managementopleidingen en heeft vervolgens alle
lagen van verschillende organisaties doorlopen als verpleegkundige, hoofdverpleegkundige, zorgmanager en finaal als
directeur patiëntenzorg. Vanuit deze verschillende rollen was hij actief betrokken in heel wat verandertrajecten, procesoptimalisaties. Hij houdt van meerwaardecreatie, hands-on management en de lean-filosofie. Nick staat helemaal achter het netwerkgedachtengoed en
ziet dit ook als een sterk wapen om het hoofd te bieden aan een continu veranderend zorglandschap. Hij wordt eind 2021 algemeen directeur van zowel BZIO als Zeepreventorium.

Belangrijk

Deze activiteit is erkend door de KMO portefeuille. Dit wil zeggen dat u 30 of 40% van uw kost terugbetaald krijgt als u voldoet aan de voorwaarden van een KMO.
Meer informatie rond voorwaarden op: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/voorwaarden-voor-subsidie-de-kmo-portefeuille

Opmerking:
Bij annulatie 24u voor de aanvang van de activiteit vragen we een administratieve tegemoetkoming van 25 euro.

Als lid kan u meer zien dan enkel deze terugblik (foto’s, presentaties, artikels, ...).


Nog geen lid?

Word nu lid!

Lidmaatschap controleren

Leden kunnen deelnemen aan een voordeligere prijs:

Leden zorginstelling: gratis

Leden bedrijven: gratis

Ben je lid van Zorgondersteuning vzw of twijfel je aan het lidmaatschap van je organisatie?

Is je organisatie lid?

Heb je een kortingscode?

Vul deze hier in

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
27 mei 2021
Tijd:
12:00 - 14:30
Kosten:
Gratis – €130
Evenement Tags:

« Alle Evenementen

Locatie

Dit event is een digitale activiteit. Na een succesvolle inschrijving en betaling zult u enkele dagen voor aanvang een meeting link doorgestuurd krijgen met alle informatie die u nodig heeft om in te loggen.

Deel deze activiteit

Heeft u nog vragen?

Telefoonnummer
0468/01 80 00

E-mailadres
info@zorgondersteuning.be

Ledenvoordeel

  • Gratis deelname aan de ledenactiviteiten
  • Het lidmaatschap is uitwisselbaar onder collega's. Zo kan u, afhankelijk van de thematiek, de juiste personen afvaardigen
  • Een sterk netwerk van collega zorgprofessionals
  • Korting per persoon op ons jaarlijks congres
  • Korting op onze opleidingsprogramma's
Word vandaag nog lid van Zorgondersteuning vzw. Meer info