Zorgondersteuning vzw blogt: wij zijn klaar voor een nieuw werkjaar. U ook?

Wij zijn klaar voor een nieuw werkjaar. U ook?

Na een lange zomerbreak zijn de batterijen weer opgeladen en staat Zorgondersteuning weer klaar om zorgorganisaties een mooi programma aan te bieden.

Enerzijds houden we het in het werkjaar 2019-2020 ‘klassiek’, met een reeks avondactiviteiten en de ‘Te Gast Bij’-middagsessies.

Anderzijds pakken we in het komende werkjaar uit met een aantal nieuwigheden :

  • We bouwen het Kenniscentrum ‘Lean in de Zorg” verder uit.
  • Een heus ‘Lean-team’ wordt in de steigers gezet, om de 5-daagse opleiding ‘Lean Procesmanagement in de Zorg’ dichter bij de klant te kunnen aanbieden.
  • Deze opleiding zullen wij zo snel mogelijk laten opnemen in de Opleidingsdatabank van het Vlaams Opleidingsverlof. Het VOV is de Vlaamse opvolger van het (vroeger federaal) systeem van Betaald Educatief Verlof. Dergelijke erkenning kan u als werkgever een tegemoetkoming opleveren tot 21.30 euro/uur (of max. 852 euro voor bovenvermelde lean-opleiding).
  • We doorliepen in juli laatstleden een succesvolle audit met het oog op het behalen van een erkenning voor de KMO-portefeuille. We verwachten deze erkenning vanaf dit najaar. Op deze manier krijgt een organisatie met recht op de KMO-portefeuille tot 40{9c9e222492ea9c50bf2ee885e90ce95793f9a583c9ebffef4dab334a96eb0c83} korting op het inschrijvingsgeld.
  • We leggen momenteel de laatste hand aan nieuwe partnerships.

Lees over dit alles meer in volgende nieuwsbrieven.

Graag vragen wij uw aandacht voor onze volgende 2 activiteiten.

Op donderdag 17 oktober 2019 organiseren wij in UZ Leuven een avondactiviteit over Apotheekprocessen. In nauwe samenwerking met de Vlaamse Vereniging van Ziekenhuisapothekers werd alweer een mooi programma uitgewerkt. Alle informatie en inschrijven via  https://zorgondersteuning.be/activities/activiteit-apotheekprocessen-3/

Accreditatie voor ziekenhuisapothekers werd aangevraagd in module 1 ‘ziekenhuisbeleid en management’.

De eerste ontmoeting in dit nieuwe werkjaar komt er echter al sneller aan :

Food is pleasure, ook in de zorg.

Deze gaat door op donderdag 19 september 2019 in de kantoren van Senior Living Group (zalen Foyer en Lecture Room), Satenrozen 1b te Kontich.

Een voedingsactiviteit kan natuurlijk niet zonder aangepaste catering. Deze wordt verzorgd door één van onze structurele partners, Best Deal.

U bent welkom vanaf 18u voor een drankje en een aantal ‘grillige’ hapjes.

Vanaf 19u starten we de lezingen:

In deel 1: ‘Hot Topics in de Voedingszorg’, zal het hospitality- en cateringteam van Senior Living Group de deelnemers onderhouden over een aantal projecten die de afgelopen jaren werden gerealiseerd : waste management, menu management systeem, voeding op maat van iedere bewoner,…

Deel 2 wordt verzorgd door Katrien Docx, coördinator facilitaire diensten van het WoonZorgNetwerk Edegem – WZC Immaculata.

Katrien Docx brengt een getuigenis over hoe ze in haar organisatie erin slaagt om tegelijk de kwaliteit van de voeding te verhogen én de kostprijs onder controle te houden.

Beide thema’s zullen ongetwijfeld veel stof leveren voor een boeiend panelgesprek.

Zoals steeds sluiten wij de avond af met een netwerkdrink.

Inschrijven kan via https://zorgondersteuning.be/activities/activiteit-voeding-2/

Graag herinneren we nog aan ons bijzonder aanbod voor deze avond:

Als lid kunt u bovenop uw lidmaatschap één extra medewerker uit uw voorziening inschrijven voor ‘Food is Pleasure, ook in de zorg’. Bijv. uw organisatie is lid voor 1 persoon – u mag een tweede persoon uit uw organisatie meebrengen. Opgelet : er zijn slechts 60 plaatsen, vol is vol …

Misschien het ideale moment om lid te worden? Wie vóór 1 september 2019 lid wordt, laten wij ook nog graag genieten van deze aanbieding. Meteen een cadeau van meer dan 100 euro!

Ontdek de voordelen van het lidmaatschap en het inschrijvingsformulier hier.

 

Nog een laatste ‘save the date’: 20.02.2020 voor ons jaarlijks Lean-congres in KBC Havenlaan Brussel. Stay tuned voor verder info!

Zorgondersteuning vzw : meer dan ooit ‘Voor en door de sector’!

Marc Vlaeminck

Dagelijks bestuurder Zorgondersteuning vzw