Activiteit: Apotheekprocessen

17
okt

Aanvang om 18:30 - einde voorzien rond 22:00

Terugblik

Op donderdag 17 oktober waren we met meer dan 50 deelnemers te gast in het UZ Leuven voor de avondactiviteit “Apotheekprocessen: over ziekenhuizen heen”.

Hieronder kan u de presentaties en enkele sfeerfoto’s terugvinden:

 

Programma

Apotheekprocessen over ziekenhuizen heen!

Programma: 

18u30: onthaal met broodjes

19u00 : verwelkoming door Zorgondersteuning

19u10: ‘Distributie in het kader van de ziekenhuisnetwerken’, door Dhr. Koen Deryckere, hoofdapotheker AZ Maria Middelares Gent

20u00: Build, make or buy in tijden van PICS/GMP, door Dhr. David Devolder, afdelingshoofd bereidingen UZ Leuven

20u50: Panelgesprek o.l.v. Prof. Dr. Thomas De Rijdt, hoofdapotheker UZ Leuven

21u30: netwerkdrink

Locatie:

UZ Leuven – campus Gasthuisberg – auditorium Hergé – Herestraat 49 – 3000 Leuven

ACCREDITATIE VOOR MODULE 1 (2 punten)

Sprekers in de kijker:

Dhr. David Devolder studeerde aan de Universiteit van Gent en behaalde zijn diploma farmacie in farmaceutische zorg in 2011. Nadien specialiseerde hij in ziekenhuis farmacie en begon hij te werken in het universitair ziekenhuis van Leuven in 2013. Als klinisch apotheker was hij betrokken bij traumatologie, septische orthopedie en oncologie. Sinds 2017 werd hij plaatsvervangend hoofdapotheker en verantwoordelijk voor de bereidingsafdeling.

David heeft speciale interesse in bereidingen, aseptische diensten, TPN, e-voorschrijven, Robotica, GMP en PIC/s gerelateerde onderwerpen. Zijn onderzoek richt zich op dosebanding van chemotherapie, stabiliteitsgerelateerde studies,  optimalisatie  van klinische diensten en make of buy analyse vanuit een ziekenhuisapotheek perspectief.

Dhr. Koen Deryckere is 8 jaar actief als hoofdapotheker waarvan 5 jaar als farmaceutisch directeur in AZ Maria Middelares Gent.

Als lid van het directie comité van AZ Maria Middelares heeft Koen interesse voor de grote uitdagingen in het ziekenhuislandschap.

Voornamelijk wijzigingen in ziekenhuisfinanciering, innovaties in de zorg, optimalisatie van de medicatieveiligheid en mogelijke wijzigen van de rol van de ziekenhuisapotheker binnen een ziekenhuisnetwerkstructuur zijn voor Koen belangrijke factoren om rekening mee te houden als ziekenhuisapotheker.

 

Annulatievoorwaarde:

Bij annulatie 48 uur vóór de activiteit of een onaangekondigde afwezigheid, is een no show fee van € 75 (excl BTW) verschuldigd.


Scroll to Top