Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bouw & Lean: optimalisatie bouw & uitrusting

29 april 2021 @ 12:00 - 14:30

Gratis – €130

Intro

Programma

‘Lean in bouw en uitrusting’ op donderdag 29/04/2021 i.s.m. Alcomel en 25-8

12u00 : Verwelkoming en korte inleiding door Zorgondersteuning vzw

12u10 : Theoretisch kader: principes van Lean in bouw en uitrusting, door Maddy Silverans, Lean docente Zorgondersteuning vzw en projectmedewerker AZ Sint- Maarten Mechelen

12u40 : cases: o.a. badkamer met draaiwand, door Marc Proost, coördinator zorg WZGA (woonzorg groep Arendonk) en Peter Devocht, hoofdverpleegkundige stafmedewerker aankoopdienst AZ Turnhout

13u10 : Sustalutions – een nieuwe manier van bouwen en bouwopvolging, door Sven Torfs, bestuurder Zorgcomplex NV

13u40 : Communicatie, veiligheid en alarmering: Lean management, met het oog op een betere zorgervaring

  • Intro 25-8 & LynX® ecosysteem
  • Lean management volgens 25-8
  • Het hart van het ecosysteem à AI driven Alarmserver

Met testimonials van AZ Sint-Lucas Gent en WZC Sint-Vincentius (Exalta, Zaffelare)

14u20 : Q &A
14u30 : Einde

Voorbeeld badkamer met draaiwand:

Sprekers

Maddy Silverans

Stafmedewerker proces- en projectmanagement @AZ Sint-Maarten (Mechelen)

Vandaag coördineert zij binnen AZ Sint-Maarten het projectmanagement office (PMO) en neemt ze de rol op van projectleider voor uiteenlopende ziekenhuisbrede (strategische) businessprojecten, alsook heeft zij de rol van Lean Coördinator. Zij coördineert de implementatie van de gehele lean filosofie binnen het ziekenhuis, waarbij zij zelf verschillende verbeterprojecten begeleidt, maar voornamelijk inzet op het doorgeven van kennis en kunde rond verschillende lean tools.

Marc Proost

Coördinator zorg WZGA (woonzorg groep Arendonk)

Als bachelor in de ziekenhuisverpleegkunde heeft hij tot 2004 gewerkt op de afdeling traumatologie/orthopedie. Daarnaast volgde hij de opleiding spoed- en intensieve zorgen en kaderopleiding.
Vanaf 2004 heeft hij een kort traject doorlopen bij WZC Sint Isabella te Arendonk: hoofdverpleegkundige => zorgcoördinator => (waarnemend) directeur.

Verder heeft hij als directeur mee het nieuwbouwproject in 2012-2013 gerealiseerd.
Bij de fusie tussen WZC De Hooge heide en WZC Sint Isabella in 2018 is hij het eerste jaar woonzorgmanager geweest van zijn campus en overkoepelend Coördinator Zorg voor de beide campi (verpleegkundig departement en nachtequipes).

Peter Devocht

Hoofdverpleegkundige stafmedewerker aankoopdienst AZ Turnhout

Peter Devocht is bachelor in de ziekenhuisverpleging, met specialisatie in spoed- en intensieve zorgen. Hij volgde een kaderopleiding Management in de Gezondheidszorg en behaalde een postgraduaat in rampengeneeskunde.

Peter werkt sedert 1985 in Az Turnhout, en doorliep er diverse functies. Sinds 2007 is hij er stafmedewerker zorg liaison aankoopdienst, waarbij hij ondersteuning en advies biedt aan het diensthoofd aankoop inzake verpleegkundige en medische middelen.

Sven Torfs

Bestuurder Zorgcomplex NV

Sven Torfs (Master Rechten KULeuven) bouwde zijn expertise op in de notariële wereld met het begeleiden van de institutionele cliënten. Sinds 2012 werkt hij als zelfstandig consultant met de focus op de ontwikkeling en financiering van zorgprojecten. Hij was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de bouw en financiering van diverse zorgprojecten.

In 2016 vormde hij mee de basis van het CareinPro team en de uitbouw en structurering van het CareinPro-fonds met als sluitstuk de inbreng van deze portefeuille bij Cofinimmo.

Sven Torfs is binnen Zorgcomplex de brug tussen exploitant en de bouwwereld. Hij streeft steeds de optimale omgeving voor een exploitant na, maar met inachtname van de budgetten, de technische realiseerbaarheid en de latere exploitatiekosten.

Peter De Baets

Senior business consultant 25-8

Peter begeleidt zorgorganisaties in hun zoektocht naar cruciale communicatietechnologie. En hoe die technologie een meerwaarde kan betekenen voor de zorgervaring van zowel zorgprofessional, de bewoner/patiënt en de brede omgeving. Dat doet hij sinds juli 2020, samen met een multidisciplinair team, bij 25-8 (twenty-five eight), deel van de Telecom-IT Group.

In zijn rijk gevulde carrière volgde Peter tal van vernieuwings- en nieuwbouwprojecten op inzake telefonie, alarmering & netwerking. Hij weet als geen ander hoe technologie het hoofd kan bieden aan de uitdagingen van de zorgsector. Naast een eerste werkervaring in de zorgsector bij Newtel als Business deverloper heeft Peter CareFull, een spin-off van Alphatronics, opgestart.

Die expertise neemt Peter mee naar het Business consultant team van 25-8 waar hij mee de steile ambities hoopt waar te maken.

Als lid kan u meer zien dan enkel deze terugblik (foto’s, presentaties, artikels, ...).


Nog geen lid?

Word nu lid!

Lidmaatschap controleren

Leden kunnen deelnemen aan een voordeligere prijs:

Leden zorginstelling: Gratis

Leden bedrijven: Gratis

Ben je lid van Zorgondersteuning vzw of twijfel je aan het lidmaatschap van je organisatie?

Is je organisatie lid?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
29 april 2021
Tijd:
12:00 - 14:30
Kosten:
Gratis – €130
Evenement Tags:

« Alle Evenementen

Locatie

Dit event is een digitale activiteit. Na een succesvolle inschrijving en betaling zult u enkele dagen voor aanvang een meeting link doorgestuurd krijgen met alle informatie die u nodig heeft om in te loggen.

Deel deze activiteit

Heeft u nog vragen?

Telefoonnummer
0468/01 80 00

E-mailadres
info@zorgondersteuning.be

Ledenvoordeel

  • Gratis deelname aan de ledenactiviteiten
  • Het lidmaatschap is uitwisselbaar onder collega's. Zo kan u, afhankelijk van de thematiek, de juiste personen afvaardigen
  • Een sterk netwerk van collega zorgprofessionals
  • Korting per persoon op ons jaarlijks congres
  • Korting op onze opleidingsprogramma's
Word vandaag nog lid van Zorgondersteuning vzw. Meer info