Zorgondersteuning blogt: crisissen zijn uitdagingen…

Crisissen zijn uitdagingen …

Oudere lezers van deze blog zullen zich deze quote wel herinneren. Het is de titel van een boek, geschreven door André Leysen. Hij was een Vlaams ondernemer (1927-2015)  en onder meer voormalig voorzitter van de Belgische werkgeversorganisatie VBO.
In 1985, in volle economische crisis schreef hij dit krachtig boek. Hij bedoelde dat het er op aankomt sterk te zijn in moeilijke tijden.

Ook bij Zorgondersteuning hebben wij de Coronacrisis als een uitdaging aangepakt. Zoals jullie weten organiseren wij veel ‘fysieke’ activiteiten en opleidingen, en staat netwerking hoog op onze agenda. Van zodra we echter merkten dat de lockdown niet snel voorbij zou gaan, gingen we aan de slag : in samenwerking met Anneleen, één van onze Lean-docenten,  hebben we de opleiding Lean Expert in Zorg en Welzijn (LIZW) getransformeerd naar een extra digitaal aanbod. Zo zijn er – midden in de lockdown – 12 digitale pioniers gestart met hun opleiding.  Een digitale LIZW opleiding die van hen meteen ook een bijzonder hoge waardering meekreeg.

Op 9 november 2020 start een tweede digitale opleiding, in korte én zeer interactieve sessies van 2 uur. Wie deelneemt zal geen 2 uur stilzitten voor een scherm : verwacht je aan breakout rooms, online quizjes, en nog vele andere online werkvormen.  Enkele getuigenissen van onze digitale pioniers, alle data en uren, vind je op https://zorgondersteuning.be/lean-in-zorg-en-welzijn/ .

Nog even herinneren dat deze opleiding erkend is binnen het Vlaams Opleidings Verlof waardoor uw werkgever X {9c9e222492ea9c50bf2ee885e90ce95793f9a583c9ebffef4dab334a96eb0c83} van de kost aan arbeidstijd kan recupereren.

Jos Vanoppen en Elke Panis, de docenten van onze andere opleiding, ‘Beter Anders’, zijn ook mee gestapt op de digitale trein. Naast de ‘fysieke’ opleiding bieden wij ‘Beter Anders’ nu ook online aan. Wil je jouw eigen werkefficiëntie verbeteren ?  Wil je meer bereiken in jouw persoonlijk leven ? Alle info op https://zorgondersteuning.be/beter-anders/ .

Een tip voor zorggroepen of grotere organisaties : we kunnen beide opleidingen ook voor jullie ‘digitaal in house’ organiseren. Interesse ? Bel ons op 0468/01.80.00 of mail ons info@zorgondersteuning.be . Zorgondersteuning kan u ook advies geven inzake terugverdieneffecten voor deze opleidingen via de werkbaarheidscheques.

Naast de voornoemde opleidingen zijn er natuurlijk ook onze ledenactiviteiten en ons congres. Op 17 september ll. hielden wij voor de eerste maal een digitale activiteit rond de apotheekprocessen. 76 deelnemers, en alweer een zeer hoge tevredenheid. De prijs voor de ‘verste’ deelnemer : een ziekenhuisapotheker uit … Curaçao ! We bekijken momenteel hoe wij de andere activiteiten voor 2020 online kunnen organiseren. Wij houden u op de hoogte via onze sociale media.

En ook ons jaarlijks topevenement, het Lean-congres van Zorgondersteuning,  zal een transformatie ondergaan.
Hou alvast donderdag 25.02.2021 vrij voor een bijzonder gebeuren. Veel meer hierover in een volgende blog!

Zorgondersteuning laat u niet los ! Samen komen we erdoor !

Marc Vlaeminck

Dagelijks Bestuurder Zorgondersteuning VZW