Verslag van de avond: special ouderenzorg

Op donderdag 18 januari 2024 organiseerden we met Zorgondersteuning onze eerste activiteit van het nieuwe jaar.

Het werd een special rond de ouderenzorg, met als werktitel : Wonen, leven en werken in een WZC anno 2024.

We bouwden een mooi programma uit, met enkele top-sprekers, rond 3 invalshoeken : bewoners, medewerkers en organisatie. Bij de keuze van de sprekers wilden we ook alle doelgroepen dewelke Zorgondersteuning beoogt, betrekken : stafmedewerkers, directies, zaakvoerders van organisaties.

Van bij het begin was het ook het opzet de drie zorgaanbieders te betrekken : de publieke sector, de not-for-profit koepel, en de onafhankelijke voorzieningen.

Danuta De Decker en Celina Bernaerdt, stafmedewerkers kwaliteit en organisatie bij het Zorgbedrijf Meetjesland beten de spits af. Hun organisatie telt vandaag 5 voorzieningen in Evergem, Maldegem en Deinze.

Ze vertelden niet alleen het verhaal van hun goede scores bij een recent tevredenheidsonderzoek bij de bewoners en hun familie, maar namen ons ook mee doorheen de vernieuwde visie, strategie en realisaties van hun verzelfstandigde organisatie. Fenomenaal wat ze op 5 jaar tijd hebben verwezenlijkt.

Daarna kwam Sven Devisscher aan de beurt. Sven is directeur van Woonzorghuis De Buurt in Zoersel (Emmaüs-groep). Hij was ons opgevallen met een Linkedin-post over het inzetten van medewerkers.

Hij hield een helder betoog over hoe hij, vanuit de noden van de bewoners, tot een heel andere personeelsinzet kwam, in vergelijking met de wettelijke normen. Vanuit zijn Black Belt in Lean-achtergrond schetste hij een TPS (Toyota Production System) van zijn voorziening, Op een rustige, maar zeer duidelijke en onderbouwde manier toonde hij aan dat de huidige personeelsnormen meer dan geactualiseerd dienen te worden, en dat het KB78 dringend moet herzien worden.

Tenslotte nodigden we Luc Van Moerzeke uit. Met bijna 30 jaar ervaring in de ouderenzorg, en als CEO van een Vlaamse groepering van ouderenzorgvoorzieningen, vertelde hij het boeiend verhaal van zijn groep Vulpia, en hoe die mee evolueerde in het snel wijzigende zorglandschap. Zijn ultieme ambitie met Vulpia ? Erkend worden als duurzame onderneming, die maatschappelijke relevante zorg aanbiedt.

Voeg daarbij nog een sublieme slogan ‘Verrassend Verbindend’, en een toekomstvisie met de octopus als symbool (een heel intelligent dier dat zich met veel tentakels wil verbinden met zijn omgeving), en de lezer zal begrijpen dat de deelnemers van deze activiteit een heel boeiende avond beleefd hebben.

We sloten de af met een geanimeerd debat, en een gezellige netwerkdrink.

Take home-messages van deze meer dan geslaagde avond :

  • Aan de diverse zorgkoepels : in het licht van de nakende verkiezingen schrijft iedere belangenverdediger graag een memorandum. Een oproep om hier geen kanjer van 100 pagina”s van te maken, maar beperkt te houden tot een aantal grote thema’s, met een duidelijke formulering van wat men echt veranderd wil zien.
  • Aan de Zorginspectie : evalueer de manier van inspecteren eens grondig. Misschien is het belangrijk om ‘lijstjes af te vinken’. Het zou fijn zijn mocht er eens echt met bewoners gepraat worden, over hoe ze zich voelen binnen een WZC, wat hen gelukkig maakt, of gelukkiger zou kunnen maken …
  • Aan de beleidsmakers : anno 2024 zijn we meer dan toe aan een herziening van de personeelsnormen. Als we echt zeggen dat elk talent telt, dan moet er een shift komen in de diploma-vereisten en wordt het hoog tijd dat KB78 grondig wordt aangepakt.

Nog een bijzonder woord van dank aan onze structurele partner Van Breda Risk & Benefits, voor de fijne ontvangst en de mooie locatie in Antwerpen.

 

Marc Vlaeminck