Lean Expert in Zorg en Welzijn

Stapels boeken zijn er al geschreven over Lean management, maar de vertaling naar de praktijk blijft moeilijk. Ook in de gezondheids- en welzijnssector heerst heel wat spraakverwarring.

In dit boek vindt u een algemeen overzicht van wat Lean nu precies inhoudt, in een heldere taal en verrijkt met veel voorbeelden uit de zorg- en welzijnssector.

Nadat u bent ingeleid in de wereld van de verspillingen, reiken we u concrete tools en technieken aan om te starten met Lean management. U leert ook de bril van uw klanten op te zetten: hoe kijken zij naar uw organisatie?

Een Lean project betekent vaak dat uw medewerkers moeten veranderen, en dat is niet steeds eenvoudig. Ook daarvoor vindt u in dit boek een handig referentiekader. Hoe krijgt u werkelijk iedereen mee? Hoe haalt u het beste uit elke medewerker? Niet door iedereen op dezelfde manier te benaderen, maar door te vertrekken vanuit het DISC-profiel van uzelf en dat van uw medewerkers. Dat wordt in dit boek geduid aan de hand van een verhaal. U kan ook uw eigen DISC-profiel en dat van uw team bepalen met de ingevoegde test.

Tot slot besteden we aandacht aan mogelijke valkuilen bij het opstarten van een Lean project. Daarbij vormt dit boek het ideale houvast om meteen aan de slag te gaan met Lean management in uw organisatie.

De inhoud van dit boek is afgestemd op de ‘International Independent Board for LEAN Certification Book of Knowledge’ en dient als basis voor de accreditatie als Black Belt in Health Care.

Het boek wordt als basishandboek gebruikt in onze opleiding ‘Lean Expert in Zorg en Welzijn’. 
Omdat we vanuit onze visie als expertisecentrum de kennis zoveel als mogelijk willen delen, is het boek voor iedereen beschikbaar.

Stop uw zoektocht naar een allesomvattend boek over Lean in de Zorg en koop nu uw exemplaar  van  ‘Lean Expert in Zorg en Welzijn’ op de website van Politeia!

 

Auteurs

Hans Crampe is adjunct, algemeen directeur in het AZ Oudenaarde. Daarnaast geeft hij opleidingen en advies op het vlak van management. Hij put hierbij uit ervaringen uit de ziekenhuiswereld, woon-en zorgcentra en andere zorg- en welzijnsorganisaties.
Hij is bachelor verpleegkundige en heeft een master ziekenhuiswetenschappen en een master aggregaat. Daarnaast behaalde hij diverse postgraduaatdiploma’s (bedrijfskunde, accountancy, financiewezen, …).

Meer info en bestelling

Meer informatie over het boek kan u op de website van de uitgeverij Politeia vinden. Wenst u graag het boek te bestellen, dan kan dit via de website van Politeia.

Meer informatie over onze Lean opleidingen