Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bouw en Lean

5 juni 2019 @ 08:00 - 17:00

Intro

Op woensdag 5 juni 2019 waren we te gast bij AZ Sint-Maarten voor de avondactiviteit”Bouw en lean”.

Programma

18.30: Onthaal met broodjes

18.50: Verwelkoming door dhr. Jan Ennekens, algemeen directeur AZ Sint Maarten.

19.00: The Healing Environment vanuit gebruikersperspectief – Mevr. Margo Annemans, PhD, ingenieur-architect en onderzoeker aan het Departement Architectuur KU Leuven.

19.45: Het perspectief van de zorgverlener: het nieuwe gebouw en de organisatie van de (zorg)ondersteunende processen in AZ Sint-Maarten onder de loep vanuit het zorgproces – Dhr. Patrick Nieulandt, verpleegkundig en paramedisch directeur.

20.15: Facilitaire krachten bundelen voor optimale zorgondersteuning – Dhr. Jan Claesen, technisch directeur en Mevr. Annelies Van Gaver, facilitair directeur AZ Sint-Maarten.

21.15: Vraagstelling aan de sprekers en panelgesprek.

21.30 – 22.00: Netwerkdrink

Fotoalbum

Belangrijk

Bouwen met aandacht voor inhoud en vorm!

Binnen onderzoek naar ‘Healing Environments’ wordt vaak de nadruk gelegd op de helende werking van specifieke gebouweigenschappen. Hierbij wordt ernaar gestreefd het klinisch effect van geïsoleerde parameters te identificeren. In realiteit blijkt echter ook hoe mensen een gebouwde omgeving ervaren of de betekenis die zij eraan koppelen een belangrijke rol te spelen in hun welbevinden. Hoewel zowel architecten als zorgorganisatie zich hiervan bewust zijn, stuiten zij vaak op een gebrek aan genuanceerde inzichten en kennis om dit ook in praktijk te brengen.

Gebaseerd op kwalitatief onderzoek naar de beleving van patiënten, bewoners en andere gebruikers in zorgomgevingen zal onderzoek gepresenteerd worden waarbij aandacht wordt besteed aan hoe zorggebouwen worden ervaren en geïnterpreteerd door gebruikers. Dit vormt de basis voor een beter begrip van het samengaan van ruimtelijke organisatie en zorgvisie.

Eerst de processen, daarna het ontwerp: het bouwverhaal van AZ Sint Maarten:

Wat zijn de ervaringen van de zorgverleners na 9 maanden werkzaam te zijn in het nieuwe gebouw, met nieuwe technologie en een nieuwe organisatie van de ondersteunende processen.

Kunnen zorgverleners nu efficiënter werken? Heeft het effecten op hun welbevinden? Draagt het bij tot een betere zorgkwaliteit? Op deze en nog andere vragen tracht de verpleegkundig en paramedisch directeur een antwoord te formuleren.

Als lid kan u meer zien dan enkel deze terugblik (foto’s, presentaties, artikels, ...).


Nog geen lid?

Word nu lid!

Lidmaatschap controleren

Gegevens

Datum:
5 juni 2019
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Tags:

« Alle Evenementen

Locatie

Deel deze activiteit

Heeft u nog vragen?

Telefoonnummer
0468/01 80 00

E-mailadres
info@zorgondersteuning.be

Ledenvoordeel

  • Gratis deelname aan de ledenactiviteiten
  • Het lidmaatschap is uitwisselbaar onder collega's. Zo kan u, afhankelijk van de thematiek, de juiste personen afvaardigen
  • Een sterk netwerk van collega zorgprofessionals
  • Korting per persoon op ons jaarlijks congres
  • Korting op onze opleidingsprogramma's
Word vandaag nog lid van Zorgondersteuning vzw. Meer info