Black Belt – Lean in zorg en welzijn

N.a.v. onze ‘Lean procesmanagement’ opleiding hebben Zorgondersteuning vzw, CIMCIL en Moore Stephens samen met Politeia de handen in elkaar geslagen om een allesomvattend basishandboek over Lean in de Zorg te schrijven: ‘Black Belt – Lean in zorg en welzijn’

In dit boek vind je een algemeen overzicht van wat Lean nu precies inhoudt, in een heldere taal en verrijkt met veel voorbeelden uit de zorg- en welzijnssector.
Nadat je bent ingeleid in de wereld van de verspillingen reiken we je concrete tools en technieken aan om te starten met Lean-management. Je leert ook de bril van je klanten op te zetten: hoe kijken zij naar jouw organisatie?
Een Lean-project betekent vaak dat je medewerkers moeten veranderen, en dat is niet steeds eenvoudig. Ook daarvoor vind je in dit boek een handig referentiekader. Hoe krijg je werkelijk iedereen mee? Hoe haal je het beste uit elke medewerker? Niet door iedereen op dezelfde manier te benaderen, maar door te vertrekken vanuit het DISC-profiel van jezelf en dat van je medewerkers. Dat wordt in dit boek geduid aan de hand van een verhaal. Je kunt ook je eigen DISC-profiel en dat van je team bepalen met de ingevoegde test.
Tot slot besteden we aandacht aan mogelijke valkuilen bij het opstarten van een Lean-project.

Daarmee vormt dit boek het ideale houvast om meteen aan de slag te gaan met Lean-management in je organisatie. De inhoud van dit boek is afgestemd op de “International Independent Board for Lean Certification (IIBLC) Book of Knowledge” en dient als basis voor de accreditatie als Black Belt in Health Care.

Het boek wordt als basishandboek gebruikt in onze opleiding ‘Lean Expert in Zorg en Welzijn’. 
Omdat we vanuit onze visie als expertisecentrum de kennis zoveel als mogelijk willen delen, is het boek voor iedereen beschikbaar.

Stop uw zoektocht naar een allesomvattend boek over Lean in de Zorg en koop nu uw exemplaar  van  ‘Black Belt – Lean in zorg en welzijn’ op de website van Politeia!

 

Auteurs

Hans Crampe is adjunct, algemeen directeur in het AZ Delta ziekenhuis te Roeselare. Daarnaast geeft hij opleidingen en advies op het vlak van management. Hij put hierbij uit ervaringen uit de ziekenhuiswereld, woon-en zorgcentra en andere zorg- en welzijnsorganisaties.
Hij is bachelor verpleegkundige en heeft een master ziekenhuiswetenschappen en een master aggregaat. Daarnaast behaalde hij diverse postgraduaatdiploma’s (bedrijfskunde, accountancy, financiewezen, …).

fotoxlucxdexmuynckLuc De Muynck is reeds vele jaren gerespecteerd ervaringsdeskundige in het strategisch uitbouwen van organisaties met sterke focus op hoe procesgericht te excellereren. Naast het uitvoeren van nationale & internationale adviesopdrachten is Operations (LEAN) Management doceren binnen de schoot van CIMCIL Knowledge Institute zijn passie. Eind 2013 integreerde Luc De Muynck zijn advieskantoor X-STRA binnen het grotere geheel van Moore Stephens Belgium, gespecialiseerd in financieel & bedrijfsorganisatorisch advies. Als partner binnen Moore Stephens Belgium leidt De Muynck de verdere uitbouw van de consulting pijler.

Meer info en bestelling

Meer informatie over het boek kan u op de website van de uitgeverij Politeia vinden. Wenst u graag het boek te bestellen, dan kan dit via de website van Politeia.

Meer informatie over onze Lean opleidingen