Zorgondersteuning vzw blogt: Food is pleasure, ook in de zorg!

Food is pleasure, ook in de zorg

Eigenlijk wilden we ‘Klant is Koning – vervolg’ gebruiken als titel voor deze blog.

We komen terug op de resultaten van de bevraging van de maand april 2019.

  • U bent tevreden over onze activiteiten; u vindt ze interessant en relevant. U formuleert evenwel de opmerking dat we ons nu veel naar ziekenhuizen richten. U wenst ook thema’s naar woonzorgcentra en andere sectoren toe.
  • U bent tevreden over het tijdstip van de avondactiviteiten, maar u wenst ook af en toe eens een ontbijt- of middagsessie.

Wij waarderen uw opmerkingen ten zeerste en houden er zeker en vast rekening bij onze programmatie. Zo is het eerste deel van de volgende activiteit al volledig gericht op woonzorg.

Daarnaast zijn we in november voor onze lunchsessie ‘Te Gast bij’ aanwezig bij de woonzorggroep GVO (Gast Vrij Omgeven).

De titel van deze blog verwijst meteen naar onze volgende avondactiviteit over ‘Voeding en lean’.

Deze gaat door op donderdag 19 september 2019 in de kantoren van Senior Living Group (zalen Foyer en Lecture Room), Satenrozen 1b te Kontich.

Een voedingsactiviteit kan natuurlijk niet zonder aangepaste catering. Deze wordt verzorgd door één van onze structurele partners, Best Deal.

U bent welkom vanaf 18u voor een drankje en een aantal ‘grillige’ hapjes.

Vanaf 19u starten we de lezingen:

Deel 1: ‘Hot Topics in de Voedingszorg’: het hospitality- en cateringteam van Senior Living Group zal de deelnemers onderhouden over een aantal projecten die de afgelopen jaren werden gerealiseerd : waste management, menu management systeem, voeding op maat van iedere bewoner,…

Deel 2: ‘Your choice’: na een korte break brengen we dan een tweede deel. We hebben zelf een aantal onderwerpen op het oog, zoals:

  • Make or buy in de grootkeuken
  • Insourcing versus outsourcing
  • Maaltijd-distributie via een klassiek systeem of in buffetvorm
  • Hoe lean omgaan met nieuwe situaties in het voedingsaanbod : allergenen, halal, vegetarisch, …
  • Foodcost-beheersing en tegelijk kwaliteitsverhoging : utopisch of realistisch ?

We luisteren graag naar u, onze leden en lezers, om hier een keuze in te maken. Via deze link nodigen wij u vriendelijk uit om uw voorkeur aan te geven.

Het thema dat het meest gekozen wordt, zal dan behandeld worden.

Voor deze activiteit nodigen wij graag iedereen uit, samen met de keukenchefs.

Voor onze leden doen we iets speciaals!

Als lid kunt u bovenop uw lidmaatschap één extra medewerker uit uw voorziening inschrijven. Bijv. uw organisatie is lid voor 1 persoon – u mag een tweede persoon uit uw organisatie meebrengen. Opgelet : er zijn slechts 60 plaatsen, vol is vol …

Misschien het ideale ogenblik om lid te worden? Wie vóór 1 september lid wordt, laten wij ook nog graag genieten van deze aanbieding. Meteen een cadeau van meer dan 100 euro!

Ontdek de voordelen van het lidmaatschap en het inschrijvingsformulier hier.

Marc Vlaeminck

Dagelijks bestuurder Zorgondersteuning vzw