Oefenboek Lean Expert in Zorg en Welzijn

Je hebt het misschien al gemerkt bij het doornemen van het handboek LEAN Expert in zorg en welzijn. Of misschien liep je er tegenaan als je een opleiding volgde bij zorgondersteuning. Af en toe komt er wel wat rekenwerk bij kijken. En daar wringt soms het schoentje. Tijdens opleidingen formuleerde regelmatig iemand de behoefte aan een leidraad voor deze berekeningen. Hiermee zijn we aan de slag gegaan. Uiteindelijk is het uitgemond in een handboek. Het kenniscentrum stelt dan ook met trots zijn nieuwste telg voor: een oefenboek LEAN. Het boek is een praktische aanvulling op het handboek Len Expert in zorg en welzijn. Maar niet zomaar een oefenboek. Een  beknopt en bruikbaar referentiekader, enkele mooie praktijkvoorbeelden, praktische tools en richtlijnen en vooral de kans om de kennis ook in te oefenen. De inhoud van het boek is wetenschappelijk onderbouwd.

De auteur is Hans Crampe. Hans is algemeen directeur in AZ Oudenaarde. Daarnaast doet hij wetenschappelijk onderzoek en geeft hij opleidingen en advies op het vlak van Lean-management. Naast een uitgesproken wetenschappelijke expertise put hij uit een ervaringen uit de ziekenhuiswereld, woon- en zorgcentra en andere zorg- en welzijns-organisaties. Het is tevens, samen met Domnique Vandijck coördinator van het kenniscentrum LEAN binnen de vzw zorgondersteuning.

Meer informatie over het boek vind je hier: Oefenboek Lean Expert in Zorg en Welzijn (politeia.be). Als lid van zorgondersteuning geniet je bovendien van 10 procent korting.

Hans Crampe & Dominique Vandijck