Lean in gezondheids – en welzijnsvoorzieningen

Lean in gezondheids- en welzijnsvoorzieningen
Een praktisch boek boordevol instrumenten, valkuilen en toepassingen
door Hans Crampe

De laatste jaren zien we ook in de organisaties van lokale besturen meer interesse voor de visie en praktische toepassing van de Lean-methode. Meerdere organisaties zijn reeds aan de slag gegaan met de methode door te experimenteren met enkele lean-instrumenten. Andere organisaties zijn bezig om zich te oriënteren. Weer anderen schrijven Lean in als een strategie in het beleids-, jaarplan om hun organisatieprocessen duurzaam te verbeteren, waarbij de volgende elementen voor deze organisaties richtinggevend zijn: meer klantwaarde te leveren, medewerkers tevredener te maken, kosten te verlagen en het elimineren van verspilling.

Het boek biedt zijn directieleden, leidinggevenden, kwaliteitscoördinatoren, staf-, beleidsmedewerkers, projectmedewerkers en studenten/stagiaires werkzaam in gezondheids- en welzijnsvoorzieningen interessante praktijkvoorbeelden en instrumenten om met de Lean-methode aan de slag te gaan in hun eigen organisatie.

Auteur

Hans Crampe is adjunct, algemeen directeur in AZ Delta te Roeselare. Daarnaast geeft hij opleidingen en advies op het vlak van management. Hij put hierbij uit ervaringen uit de ziekenhuiswereld, woon-en zorgcentra en andere zorg- en welzijnsorganisaties.
Hij is bachelor verpleegkundige en heeft een master ziekenhuiswetenschappen en een master aggregaat. Daarnaast behaalde hij diverse postgraduaatdiploma’s (bedrijfskunde, accountancy, financiewezen, …).

Meer info en bestelling

Meer informatie over het boek kan u op de website van de uitgeverij Politeia vinden. Wenst u graag het boek te bestellen, dan kan dit via de website van Politeia.