Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Special ouderenzorg

18 januari 2024 @ 18:30 - 21:30

Gratis – €350

Intro

Programma

Special Ouderenzorg: Wonen, Leven en Werken in een WZC anno 2024

18u30: start met broodjes en netwerking

19u00: inleiding Zorgondersteuning vzw

19u10: Vanuit een ‘bewonersperspectief’, door Mevr. Celine Bernaerdt en Mevr. Danuta de Decker – Zorgbedrijf Meetjesland

19u50: Vanuit een ‘medewerkersperspectief’, door Dhr. Sven Devisscher – woonzorghuis De Buurt Zoersel – Emmaüs

20u30: Vanuit een ‘organisatieperspectief’, door Dhr. Luc Van Moerzeke – Vulpia

21u10: Q&A

21u20: afsluitende netwerkdrink

Sprekers

Sven Devisscher

Sven Devisscher is sinds januari 2023 werkzaam als directeur van woonzorghuis De Buurt (Emmaüs) in Zoersel.

Hij startte zijn carrière als hoofdverpleegkundige dialyse in AZ Turnhout. Na 9 jaar werkzaam te zijn geweest in de ziekenhuiswereld sprak een overstap naar de woonzorgsector hem erg aan. Tijdens de COVID-crisis is Sven aan de slag gegaan bij Probis Group. In eerste instantie als crisismanager, nadien een aantal kerntaken: strategische opdrachten, BelRAI en werklastmetingen.

In de beginjaren van zijn carrière kwam hij al in aanraking met Lean. Hij volgde hiervoor ook een bijkomende opleiding ‘Black Belt in Lean’. In elke functie tracht hij de principes van Lean-management toe te passen.

Danuta De Decker & Celine Bernaerdt

Danuta De Decker, adviseur organisatie, kwaliteit en projecten bij Zorgbedrijf Meetjesland

Celine Bernaerdt, adviseur organisatie, kwaliteit en projecten bij Zorgbedrijf Meetjesland

Zorgbedrijf Meetjesland zag het levenslicht in 2018. Het zorgbedrijf is een welzijnsvereniging, ontstaan door de samenwerking tussen de OCMW besturen van Evergem, Maldegem en Deinze (Nevele). Het zorgbedrijf wil de kwaliteit en geïntegreerde aanpak van de publieke zorg bevorderen en blijven garanderen.

Om de missie en de visie van het Zorgbedrijf mee vorm te geven, zijn er sinds vorig jaar twee collega’s, Danuta De Decker en Celine Bernaerdt, binnen de organisatie aan de slag in een nieuwe functie: de zogenaamde okapi’s – waarbij O staat voor organisatiebeheersing, K voor kwaliteit en P voor projecten. Zij varen een strategische koers en dragen bij aan de ontwikkeling en de integratie van het kwaliteitsbeleid. Ze ondersteunen de professionaliseringsprocessen op projectmatige basis en evalueren de toepassing ervan continu. Bovendien fungeren ze als de lijm tussen verschillende afdelingen en locaties, medewerkers en disciplines, en bestuurlijke niveaus.

Danuta haalde na een loopbaan als opvoedster en coördinator haar Master in het Management en Beleid van de Gezondheidszorg. Met een neus voor cijfers en grafieken, plannen en organiseren, IT, techniek en procesmanagement én een gezonde dosis creativiteit is ze de geknipte persoon om de verdere professionele groei van de organisatie mee te begeleiden.

Celine is paramedisch geschoold en stond jarenlang met één been in het werkveld als audioloog en met het andere in het onderwijsveld als verantwoordelijke voor de afstudeerrichting audiologie bij VIVES hogeschool. 3 jaar geleden maakte ze de switch naar het zorgbedrijf als coördinator HR voor projecten. Het projectmatig werken beviel zo goed, dat ze doorgroeide naar de functie van adviseur waar haar talenten van groeimotor, samenbrenger en sterkte-architect helpen om de krijtlijnen van het strategisch beleid verder uit te bouwen en de verschillende stakeholders mee te nemen in het verhaal.

Luc Van Moerzeke

Luc Van Moerzeke, voormalig bankier, leidt Vulpia als CEO met een unieke aanpak in de ouderenzorg. Na de overname van een klein woonzorgcentrum in Kalmthout, transformeerde hij Vulpia tot een Belgisch familiebedrijf dat sinds 1996 een geïntegreerd scala aan ouderenzorgdiensten biedt in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Zijn “Learning by doing” benadering heeft de evolutie van Vulpia gestuurd.

Met meer dan 3000 toegewijde medewerkers staat groei onder zijn leiderschap gelijk aan een krachtig verhaal, consistente kwaliteit, lokale samenwerking en een sterke vrijwilligerswerking. Vulpia’s missie is duidelijk: bewoners meer vrijheid, zelfstandigheid en een warme thuis bieden in de ouderenzorg. Hierbij staat Vulpia’s DNA van onafhankelijkheid, duurzaam beleid en constante motivatie van medewerkers centraal.

Verslag van de avond

Klik hier voor het verslag van de avond.

Foto’s

Als lid kan u meer zien dan enkel deze terugblik (foto’s, presentaties, artikels, ...).


Nog geen lid?

Word nu lid!

Lidmaatschap controleren

Leden kunnen deelnemen aan een voordeligere prijs:

Leden zorginstelling: gratis

Leden bedrijven: gratis

Ben je lid van Zorgondersteuning vzw of twijfel je aan het lidmaatschap van je organisatie?

Is je organisatie lid?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
18 januari 2024
Tijd:
18:30 - 21:30
Kosten:
Gratis – €350
Evenement Tags:

« Alle Evenementen

Locatie

Deel deze activiteit

Heeft u nog vragen?

Telefoonnummer
0468/01 80 00

E-mailadres
info@zorgondersteuning.be

Ledenvoordeel

  • Gratis deelname aan de ledenactiviteiten
  • Het lidmaatschap is uitwisselbaar onder collega's. Zo kan u, afhankelijk van de thematiek, de juiste personen afvaardigen
  • Een sterk netwerk van collega zorgprofessionals
  • Korting per persoon op ons jaarlijks congres
  • Korting op onze opleidingsprogramma's
Word vandaag nog lid van Zorgondersteuning vzw. Meer info