Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

C-level & Partner event: Lean voor leiders

14 september 2023 @ 15:30 - 20:00

Programma

15u30: Ontvangst bij BD Benelux (Erembodegem-Dorp 86, 9320 Aalst)
16u00: Verwelkoming – Dhr. Rudy Maertens
16u15: Inspiratie van (zorg) ethiek met de kracht van lean – Dr. Simon Godecharle
17u00: Reflecties vanuit de verschillende subsectoren binnen zorg en welzijn o.l.v. dr. Simon Godecharle:
Ziekenhuissector – Dr. Serge Vanderschueren
Ethiek en beleid – Dr. Ilke Montag
Geestelijke gezondheidszorg – Dhr. Marc Van Uytven
Ouderenzorg/thuiszorg – Dr. Peter Persyn
18u00: Receptie en walking dinner

 

Sprekers

Simon Godecharle

Simon Godecharle is een ervaren spreker en ethicus. Na vele jaren als verantwoordelijke op groepsniveau voor het ethisch beleid van de grootste intersectorale zorggroep in Vlaanderen (Emmaüs vzw: algemene ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, bijzondere jeugdzorg, zorg voor mensen met een beperking en kinderopvang) heeft hij het bureau Godecharle Consulting and Services (GCS) opgericht.

Mensen en organisaties inspireren om vanuit sterke wortels uit te groeien tot hun volle potentieel: dat is missie van GCS. Net als bomen aan de kustlijn dreigen om te vallen door de aanhoudende zeewind, voelen ook wij vandaag de hoge druk van vele uitdagingen. GCS is gespecialiseerd in het inspireren, begeleiden en coachen van bestuurders, leidinggevenden, artsen en professionals binnen alle sectoren van zorg en welzijn. Vanuit een unieke combinatie tussen de inspirerende kracht van ethiek, purpose driven policy en geïnspireerd leiderschap met de praktijkgerichte efficiëntie van lean managementchange management en design thinking zetten we theorie om in praktijk.

Van beleidsadvies op maat tot projectleiding, van keynote lectures tot coaching: om echte meerwaarde voor de betrokken stakeholders te creëren is er een uniek en veelzijdig aanbod met verbanden naar (inter-)nationaal gehanteerde kwaliteitssystemen en normen (IHI, JCI, Flaqum, Qualicor, Menso). Door waardengedreven ondernemen om te zetten in waardevolle zorg kunnen we betekenisvol werk blijven leveren.

Ilke Montag

Na meer dan 20 jaar ervaring binnen de ziekenhuismuren als arts en directielid neemt ze nu een drievoudige rol op: die van kennisdeler, facilitator en pleitbezorger. Zo wil ze de kloof tussen de verschillende lijnen in de gezondheidszorg dichten en durft ze te dromen van betere, efficiëntere en meer geïntegreerde zorg.

Dr. Montag evolueerde als arts nucleaire geneeskunde van stagiaire naar staflid, medisch diensthoofd, adjunct-hoofdarts tot hoofdarts. Haar interesse reikte verder buiten de muren van het ziekenhuis en de maatschappelijke context werd een uitdaging. Ze werd lid van verschillende bestuursorganen en ontwikkelde haar expertise verder rond ondernemerschap en coaching.

Peter Persyn

Momenteel medisch en ethisch raadgever Korian Benelux, verantwoordelijke voor ethisch en medisch beleid in ca 160 Woonzorgcentra en Thuiszorg en voor Global Risk Management Korian België en Nederland.

Loopbaan:

Basisopleiding huisarts (KULeuven 1989), opleiding Tropische geneeskunde ITG Antwerpen en vrij student sociale en culturele antropologie KULeuven (1989-1990).

Werkzaam als huisarts in groepspraktijk in Leuven (1992-1999) en als onderzoeker en wetenschappelijk medewerker in DRCongo (1990-1991) en afdelingen huisartsgeneeskunde KULeuven en UCL Woluwe (2000-2002).

In 1999-2000 medisch verantwoordelijke project Rode Kruis België Kinshasa en van 2002 tot 2011 medisch coördinator medische NGO’s Fometro en Memisa: opvolging medische projecten Primary Health Care met terreinmissies in Congo en India.

Van 2011-2014 Adjunct-directeur Mederi NV, onafhankelijk platform van zelfstandige verpleegkundigen, en mede-oprichter Doctar, eerste tool voor digitale derde betaler voor huisartsen in 2011.
Van 2014 tot 2019 Vlaams volksvertegenwoordiger voor de N-VA, 2e ondervoorzitter van de Commissie Welzijn, Volksgezondheid  & Gezin. Actief rond zorgthema’s: Ouderenzorg, Thuiszorg, Mantelzorg, Zorgberoepen, Dementie en Jongdementie.

Marc van Uytven

Marc Van Uytven (57 jaar) behaalde een masterdiploma toegepaste economische wetenschappen – Universiteit Antwerpen – 1988, een masterdiploma ziekenhuismanagement – Universiteit Leuven – 1990 en een masterdiploma accountancy – Vlekho Brussel – 2000.

In 2015 volgde Marc de executive cursus ‘Innovating Health for Tomorrow’ aan Insead Management School – Fontainebleau.

Marc heeft bijna 30 jaar managementervaring in verschillende Belgische ziekenhuizen, met een focus op veranderingsmanagement, leiderschap en best practices in administratieve organisatie en interne controle.

Marc ontwikkelt bedrijfsstrategieën voor organisaties. Met een geëngageerde leiderschapsstijl beweegt hij organisaties om maatschappelijke waarde te creëren. Hij heeft een sterke klantgerichtheid en een focus op innovatie en transformatie.

Sinds januari 2022 is Marc werkzaam als algemeen directeur van het psychiatrisch centrum Sint-Jan Baptist in Zelzate. Dit centrum maakt deel uit van de Groep van de Broeders van Liefde. Het centrum is onder andere gespecialiseerd in forensische psychiatrie.

Marc is voorzitter van de vzw Levensvreugde Verblijven, een erkende zorgverlener voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Serge Vanderschueren

Serge Vanderschueren heeft de opleiding ‘arts klinisch bioloog (hematologie)’ gevolgd.

Hij heeft een ruime ervaring in leiding geven aan artsen in ziekenhuissetting in AZ Groeninge Kortrijk sinds 1997. Toen was hij hoofdgeneesheer van het OLV Hospitaal in Kortrijk, daarna in 2001 was hij adjunct hoofdgeneesheer AZ Groeninge en nadien in 2009 was zijn functie ‘Medisch directeur’.

Serge is bestuurder in AZ St-Lucas Brugge, Vereniging van Vlaamse Hoofdartsen en erebestuurder in VZN en Kulak.

Foto’s

Als lid kan u meer zien dan enkel deze terugblik (foto’s, presentaties, artikels, ...).


Nog geen lid?

Word nu lid!

Lidmaatschap controleren

Gegevens

Datum:
14 september 2023
Tijd:
15:30 - 20:00
Evenement Tags:

« Alle Evenementen

Locatie

Deel deze activiteit

Heeft u nog vragen?

Telefoonnummer
0468/01 80 00

E-mailadres
info@zorgondersteuning.be

Ledenvoordeel

  • Gratis deelname aan de ledenactiviteiten
  • Het lidmaatschap is uitwisselbaar onder collega's. Zo kan u, afhankelijk van de thematiek, de juiste personen afvaardigen
  • Een sterk netwerk van collega zorgprofessionals
  • Korting per persoon op ons jaarlijks congres
  • Korting op onze opleidingsprogramma's
Word vandaag nog lid van Zorgondersteuning vzw. Meer info