Bloembollen

Bloembollen

Neen, beste lezer, u bent niet terecht gekomen in een blog van ‘Voor Boer en Tuinder’. Lees gerust verder …
Tijdens het eerste weekend van oktober werd het Weekend van de Klant gehouden.

Een tuincentrum dichtbij ons huis hield er tevens open deurdagen, met mooie kortingen op diverse producten.

Het ideale moment om bloembollen te kopen dus.

Aangezien het ook een rustig weekend was met gezellige temperaturen, besloten mijn echtgenote en ikzelf ze meteen te planten.

De bermgrond was een beetje vochtig van de neerslag van de voorbije dagen. Ik wiedde het onkruid, ging eens goed met de spade door de aarde, en maakte enkele kuilen, op zo’n 30 cm afstand van elkaar.
In elke kuil deponeerden we enkele bloembollen, mooi met de punt naar boven.

Toen ik begon na te denken over de inhoud van mijn blog, kwam ik op het idee het planten van bloembollen te vergelijken met het plannen/planten van opleidingen.

Een opleiding plannen/planten doe je ook niet zomaar :

  • Je hebt een goede voedingsbodem nodig. Misschien zal je die eerst eens wat moeten omwoelen : zorg ervoor dat je goed nagaat wat de opleidingsbehoeften zijn in de organisatie.
  • Je kunt ervoor kiezen om de bloembollen elk afzonderlijk te planten, of in kleine groepjes samen, afhankelijk van het resultaat dat je wilt bekomen : ofwel nodig je individuele medewerkers uit naar een bepaalde opleiding, ofwel organiseer je er een in house.
  • De bloembollen moeten met de punt naar boven geplaatst worden : zorg ervoor dat je de juiste mensen aan een opleiding laat deelnemen.
  • Voor een mooi resultaat in het voorjaar, moet je de bloembollen nu planten : plan nu je opleidingen voor het voorjaar 2022 !

Bij Zorgondersteuning bieden wij 3 groepen opleidingen aan :

  • Meer bereiken ? Dan doe je het beter anders : een opleiding van 9, 5 uur, gespreid over 3 momenten, met een afwisseling tussen contacturen en digitale lessen. Deze opleiding is erkend voor het functiecomplement van diensthoofden en leidinggevenden. Deze opleiding kan desgewenst ook volledig online worden gegeven.
  • Lean in zorg en welzijn : je kan kiezen uit een inspiratiesessie van 2 uur, een introductiedag van 8 uur (erkend voor het functiecomplement), of een volledige opleiding ‘Lean Expert in Zorg en Welzijn’ van 32 uur (erkend als Vlaams Opleidingsverlof). We organiseren deze opleiding zowel in open opleiding, als in house, zowel fysiek als digitaal.
  • Onze gloednieuwe opleiding Integraal Capaciteitsmanagement : naar analogie van de lean opleidingen, kan je hier eveneens kiezen uit een inspiratiesessie (2 uur), een introductiedag (8 uur, erkenning functiecomplement is aangevraagd), of een volledige opleiding ‘Capaciteitsexpert in Zorg en Welzijn’ (erkenning Vlaams Opleidingsverlof is aangevraagd).

Ook deze opleiding organiseren we zowel in open opleiding, als in house, zowel fysiek als digitaal.

Kijk snel op onze website www.zorgondersteuning.be ; onder de tab ‘Opleidingen’ vind je meer informatie terug.

Via info@zorgondersteuning.be kan je ook steeds terecht met je vragen.

Nog een laatste – belangrijke – tip : Zorgondersteuning VZW is een geregistreerde dienstverlener, met kwaliteitsregistratie. Al onze opleidingen kunnen derhalve geboekt worden met behulp van het systeem van de werkbaarheidscheques (WBC). Je kan er tot 60% van de deelnameprijs mee terugverdienen. Mocht je het systeem niet kennen, dan helpen we je graag verder bij het indienen van een dossier (let op : WBC-dossiers moeten voor 31/12/2021 worden ingediend, voor opleidingen die voor 30/6/2022 moeten afgerond zijn.

Veel plezier bij het plannen/planten …

Door Dhr. Marc Vlaeminck, dagelijks bestuurder Zorgondersteuning vzw