AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV

Het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV is een open ziekenhuis waar elke patiënt terecht kan voor basiszorg tot zeer gespecialiseerde zorg. Het ziekenhuis investeert doelbewust om in een aantal medische domeinen top- en referentiezorg te bieden. Dit kan enkel door aandacht te besteden aan de professionele ontwikkeling van de zorgverstrekkers.

Opleiding

Gevolgde opleiding(en)

  • Lean opleiding

 

Periode van de opleiding(en)
2021

 

Ervaring met de opleiding(en)
In mijn dagdagelijkse taak als ziekenhuisapotheker stel ik me vaak de vraag: hoe kan ik dit verbeteren, optimaliseren en efficiënter maken? In de gezondheidszorg ervaren we een enorme druk op diverse vlakken waardoor het niet meer gerechtvaardigd is zaken te doen "zoals we dat al jaren doen". Tijdens deze opleiding kreeg ik handvaten aangereikt om aan concreet en in praktijk aan de slag te gaan met de principes van LEAN.

 

Award
/

Verbeterproject binnen de opleiding

Optimalisatie CMM-aanvraag stroom binnen het AZ Sint-Jan Brugge- Oostende AV

Om te bepalen welk steriel medisch materiaal in het ziekenhuis aangekocht, verdeeld en gebruikt zal worden wordt beroep gedaan op het Comité Medisch Materiaal, welke in elk ziekenhuis verplicht aanwezig client te zijn. Wanneer een arts/verpleegkundige of andere dienst een medisch materiaal wil laten opnemen op het formularium dan start de flow van een aanvraag aan het CMM. Mijn project gaat specifiek over de flow die een CMM-aanvraag doorloopt. Dit met het oog op optimalisatie van deze flow. Vooraleer dit project van start ging, verliep dit voornamelijk via een papieren aanvraag die diverse hoeken van het ziekenhuis te zien kreeg.

Bekijk het project

Leden kunnen dit verbeterproject bekijken. Ben je lid? Controleer je lidmaatschap hieronder.

Lidmaatschap controleren

Cursist

Naam

Sophie François

 

Functie

Ziekenhuisapotheker

 

E-mail

sophie.francois@azsintjan.be

Locatie organisatie

Adres

Ruddershove 10, 8000 Brugge

 

Website

https://www.azsintjan.be/

Contactgegevens organisatie

Telefoonnummer

050 45 21 11

 

E-mail

info@azsintjan.be

Word vandaag nog lid van Zorgondersteuning vzw. Meer info
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.