Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lean & financieel-administratieve processen

25 november 2021 @ 12:00 - 14:00

Gratis – €130

Intro

Programma

12u00: Verwelkoming en inleiding door Zorgondersteuning vzw

12u10: Lean & administratieve processen: hoe begin je eraan? Toelichting bij het gebruik van de A3-methodiek, door Maddy Silverans, Lean docent Zorgondersteuning en stafmedewerker proces- en projectmanagement te AZ Sint-Maarten.

12u40: Opvolging van facturatie en debiteuren; Christian Verelst is coördinator van ECD Paradox (Exalta VZW). Hij vertelt hoe hij de facturatie en de betalingsopvolging van de opleidingen dementie lean heeft gemaakt.

13u00: Verbeteren van de outcome huisbezoeken kraamzorg : Céline Mys van Familiehulp vertelt hoe ze meer rendement halen uit hun huisbezoeken.

13u30: De toegang tot een algemeen ziekenhuis : enkele ziekenhuizen (ZOL Genk, AZ H.Hart Mol, AZ St Elisabeth Herentals) geven aan hoe ze met de poortjes in Coronatijden de toegang hebben gereorganiseerd, maar ook en vooral hoe ze diezelfde poortjes nu gebruiken in andere toepassingen.

14u00: Q&A

Sprekers

Maddy Silverans

Stafmedewerker proces- en projectmanagement in AZ Sint-Maarten

Vandaag coördineert zij binnen AZ Sint-Maarten het projectmanagement office (PMO) en neemt ze de rol op van projectleider voor uiteenlopende ziekenhuisbrede (strategische) businessprojecten, alsook heeft zij de rol van Lean Coördinator. Zij coördineert de implementatie van de gehele lean filosofie binnen het ziekenhuis, waarbij zij zelf verschillende verbeterprojecten begeleidt, maar voornamelijk inzet op het doorgeven van kennis en kunde rond verschillende lean tools.

Christian Verelst

Coördinator Expertisecentrum Dementie Paradox

Christian Verelst is sinds 2007 coördinator bij het Expertisecentrum Dementie Paradox.
Van opleiding is hij ergotherapeut en maatschappelijk werker. In zijn job is hij verantwoordelijk voor de operationele en beleidsmatige werking van het expertisecentrum, maar staat daarnaast ook bekend als manusje-van-alles inzake vorming geven, projecten begeleiden en trajecten ondersteunen. Een LEAN approach komen daarbij bijzonder goed van pas.

Céline Mys

Productbeheer zorgbeleid Familiehulp

Binnen haar team werken ze rond de klant en de portfolio. Familiehulp is de grootste dienst gezinszorg met werking in Vlaanderen en Brussel. Met 13.000 medewerkers ondersteunen ze bijna 80.000 mensen in de thuissituatie. Als productbeheerder draagt Céline bij aan de ontwikkeling en het beheer van het beleid voor de diensten en de dienstenportfolio, en de vertaling van dit beleid naar de operationele werking. Haar focus ligt op technologie en innovatie en welke plaats deze kunnen hebben binnen de thuiszorg. Hoe kunnen ze de warme zorg aanvullen met moderne middelen en zo de klant nog beter te hulp staan. Hoe nemen ze de klant en medewerker mee in dit verhaal. Daarnaast is Céline nauw betrokken bij verschillende ICT projecten waar ze de vertaling maak tussen wat er kan (ICT en systemen) en wat er nodig is (operationele lijn) in de organisatie.

Gert Vandebosch

Cel beleidsondersteuning Ziekenhuis Oost-Limburg

Na wat omzwervingen in de IT-consultancy en operationeel management in KMO’s, kwam hij als financieel-administratief beleidsadviseur terecht in het Ziekenhuis Oost-Limburg. Zijn sterke operationele interesse en voorliefde voor automatisatie sluiten perfect aan op de LEAN cultuur. Het project om de inkom in het ZOL terug patiëntvriendelijker en veiliger te maken in tijden van COVID was voor hem een geschenk uit de hemel in het kader van de opleiding ‘Lean expert in Zorg en Welzijn‘ die hij dit jaar volgde.

Luc Joren

Financieel en Administratief directeur

Na een loopbaan van 11 jaar op de financiële dienst van een groot mediabedrijf, waar hij uiteindelijk group controller werd, koos Luc in 2012 resoluut voor een job in de zorg als financieel en administratief directeur bij AZ Herentals. In deze brede functie vallen, naast het financieel beleid, ook zowat alle administratieve processen binnen zijn domein.

AZ Herentals zet als ziekenhuis sterk in op de automatisatie en de verbetering van de diverse (patiënt)flows. Zo wordt er al geruime tijd gewerkt met inschrijvingskiosken, worden de patiënten op de raadpleging opgevolgd via RFID-tags en kan de familie van een patiënt in het chirurgisch dagziekenhuis online via een app volgen waar de patiënt zich bevindt in het operatieproces.

In het begin van de COVID-pandemie besloot het ziekenhuis dan ook vrij snel om deze ervaring met automatisatie ook toe te passen om de verhoogde toegangscontrole door covid beter te stroomlijnen. Ondertussen is dit proces volledig geïntegreerd in onthaal.

Als lid kan u meer zien dan enkel deze terugblik (foto’s, presentaties, artikels, ...).


Nog geen lid?

Word nu lid!

Lidmaatschap controleren

Leden kunnen deelnemen aan een voordeligere prijs:

Leden zorginstelling: gratis

Leden bedrijven: gratis

Ben je lid van Zorgondersteuning vzw of twijfel je aan het lidmaatschap van je organisatie?

Is je organisatie lid?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
25 november 2021
Tijd:
12:00 - 14:00
Kosten:
Gratis – €130
Evenement Tags:

« Alle Evenementen

Locatie

Dit event is een digitale activiteit. Na een succesvolle inschrijving en betaling zult u enkele dagen voor aanvang een meeting link doorgestuurd krijgen met alle informatie die u nodig heeft om in te loggen.

Deel deze activiteit

Heeft u nog vragen?

Telefoonnummer
0468/01 80 00

E-mailadres
info@zorgondersteuning.be

Ledenvoordeel

  • Gratis deelname aan de ledenactiviteiten
  • Het lidmaatschap is uitwisselbaar onder collega's. Zo kan u, afhankelijk van de thematiek, de juiste personen afvaardigen
  • Een sterk netwerk van collega zorgprofessionals
  • Korting per persoon op ons jaarlijks congres
  • Korting op onze opleidingsprogramma's
Word vandaag nog lid van Zorgondersteuning vzw. Meer info