Inhouse opleiding

Waarom kiezen voor inhouse?

LEAN Procesmanagement in de Zorg

Wens je de LEAN verbetercultuur verder te verankeren binnen uw organisatie? Of wens je de mensen onder te dompelen in de LEAN manier van werken en hen op weg te helpen naar hun eerste Lean-project? Wens je dit te doen voor hoofdverpleegkundigen, afdelings- en dienstverantwoordelijken, sleutelfiguren van verschillende departementen, leidinggevenden, ... Dit is allemaal mogelijk!

De opleiding start met het aanleren van Lean principes en technieken. Deze introductie zal pragmatisch opgebouwd worden met foto's en concrete voorbeelden van verschillende Lean cases uit de sector zodat de vertaalslag makkelijk kan gemaakt worden. Op deze manier proberen we hun blik te verruimen en de mogelijkheden te tonen.

Deze introductie kan vervolgens aangevuld worden met het door Zorgondersteuning vzw (in samenwerking met Cimcil) ontwikkelede 'LEAN Healthcare Game'. Via dit game wordt de bruikbaarheid van de aangeleerde technieken versterkt richting de deelnemers.

Na deze opleiding blijft het na-traject belangrijk binnen de zorginstelling. De daad blijven bij het woord voegen is cruciaal. Een belangrijke kritische succesfactor in de uitrol van het vervolgtraject is de aanwezigheid van een interne 'procescoach'. Deze fungeert als het eerste aanspreekpunt in de uitwerking van de opdracht en is verantwoordelijk voor de verdere opvolging van de projecten.

In deze fase kan ook beroep gedaan worden op externe begeleiding door Lean experts van Zorgondersteuning vzw.

Andere uitbreidingen die mogelijk zijn: focusgroepen, terugkomsessies, klankbordrol, ....

Meer bereiken? Dan doe je het beter anders!

Kenniswerkers ervaren stress. Sedert we allemaal digitaal leven en werken loopt het helemaal fout met onze planning. Elke dag zijn er meer taken dan tijd, meer vragen dan oplossingen. Iedereen worstelt ermee. Mailboxen raken niet leeg, vergaderingen brengen niks op, afspraken worden niet gevolgd. Tijd te kort en stress te veel. Herken je het?

Efficiënt werken is dan in. Iedereen lijkt er wel mee bezig. Of zou er mee bezig willen zijn. Want dat het nodig is, dat beseft iedereen. Maar, efficiënt werken: wat betekent dat dan eigenlijk? Hoe doe je dat? Hoe begin je er aan? Waar moet je op letten? Is dat nu wel of niet een synoniem van papierloos werken en moet dat allemaal met apps ondersteund worden?

Welke basisvaardigheden zijn nodig of nuttig om efficiënter te werken?  Moet je inderdaad je energie en niet je tijd managen? Wat heeft flow en wilskracht met efficiëntie vandoen? Is efficiënt werken een aangeboren talent of kan iedereen dat leren? Het aantal boeken over efficiënt werken is enorm.  Het aantal boeken over de basisvaardigheden die naar efficiënt werken leiden is nog groter.

Wens je duidelijkheid over wat wel en wat niet werkt? Wens je zelf een efficiënt systeem op te zetten, waardoor je effectiever wordt in je leven en meer kan bereiken? Wens je deze vernieuwde werkmethodiek door te voeren in jullie instelling om zo nòg efficiënter te kunnen werken? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Interesse?

    Laat je contactgegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Scroll to Top