Activiteit “Transmurale performantie verbetering”

16
sep
AZ Turnhout - Campus Sint-Jozef, Turnhout, België
Aanvang om 18:00

Terugblik

Soms liggen de oplossingen niet voor de hand binnen de eigen organisatie en is het ook belangrijk om als zorginstelling deel uit te maken van de sociale cohesie in een gemeente of stad.  Met dit initiatief toonden we aan welke mooie samenwerkingsprojecten er gecreeërd kunnen worden samen met andere dienstverlenende organisaties.   Het leerde ons dat over de muren heen er veel kan gezien en samengebracht worden.

Programma

18u00-18u30: Broodjesbuffet

18u30-18u45:  Verwelkoming door dhr Jo Leysen, medisch directeur AZ Turnhout.

18u45-19u30:  Mevr Kelly Verheyen, projectmanager bij hogeschool Thomas Moore, zal vanuit een helikopter view het project LiCalab toelichten.  Living & Care Labs is een proeftuin voor wonen en zorg waarbij bedrijven en (zorg)organisaties, die werken rond innovaties op deze domeinen, dit in real-life kunnen testen. LiCalab stelt als doelstelling om ouderen langer zelfstandig of ondersteund thuis te laten wonen.

19u30-20u20:  Mevr Katline Cauwels, healthcare solutions manager bij B-post, zal verder ingaan op de transmurale aanpak van een van de projecten binnen dit LiCalab met name B-post op afspraak. Dhr Dieter Stas, secretaris bij de Kempische Farmaceutische Kring, zal op zijn beurt het nieuwe project toelichten: ”hoe de thuislevering van medicatie kwalitatief gebeurd”.

Samen met negen zorginstellingen (CM, Wit-Gele Kruis, Familiehulp, De Voorzorg, Zorg, Landelijke Thuiszorg, AZ Turnhout, OCMW Turnhout en Huisartsenvereniging regio Turnhout), wordt sinds mei 2012 door 100 inwoners van Turnhout en omliggende gemeenten een nieuwe soort dienstverlening voor minder mobiele patiënten uitgetest.

20u20-20u40: Afsluitend panelgesprek geleid door dhr Rudy Maertens, algemeen directeur AZ Alma


Scroll to Top