Te Gast Bij … UZ Brussel

24
mei
Laarbeeklaan 103, Jette, België
Aanvang om 11:30 - einde voorzien rond 14:00

Programma

Eens in de zoveel tijd is Zorgondersteuning te gast bij een organisatie.

Graag nodigen wij u op donderdag 24 mei 2018 uit bij UZ Brussel.

 

Over UZ Brussel:

Het UZ Brussel investeert doorlopend en verregaand in mensen, in materiaal, in logistiek en in gebouwen. Het is voortdurend in beweging. Zo hoort het ook voor een universitair ziekenhuis dat wordt gestuurd door onderzoek, kritisch denken en een maatschappij die constant verandert.

De bovenlaag van de werking is de medische expertise die vertrekt van doorlopende innovatie en wetenschappelijk onderzoek. De onderlaag wordt gevormd door de visie op de mens.

Een organisatie wordt immers niet gemaakt door structuren, maar door mensen. De oprichting van het UZ Brussel is ingegeven door een duidelijke visie op zorgverstrekking, op de maatschappij en op het zijn zelf. Mét aandacht voor de meest kwetsbaren onder ons.

We vinden dat een mens indien hij dat wenst aan het stuur moet kunnen zitten van zijn eigen zorgproces. Hij of zij moet autonoom de vrijheid hebben om beslissingen te nemen over zijn of haar eigen bestaan. Dit staat de adviesverantwoordelijkheid van de zorgverstrekker niet in de weg. Het betekent wel dat een medische beslissing wordt genomen in een open overleg en met respect voor elkaar. Wederzijds respect is een cruciaal element in de filosofie van het UZ Brussel.

Een dergelijke organisatiecultuur leidt tot voelbare eigenzinnigheid. Tegelijk stimuleert ze zin voor initiatief en verantwoordelijkheid, en zet ze aan tot creativiteit.

Zo komen we opnieuw tot de vaststelling dat de mens aan de basis van onze organisatie ligt. Daarin maakt het UZ Brussel het verschil.

 

Programma:

Prof. Marc Noppen (CEO van het UZ Brussel) zal het hebben over “Value Based Healthcare in de praktijk : van concept via management naar zorg.”

Prof. Jan Gutermuth (diensthoofd Dermatologie in het UZ Brussel) geeft daarna een toelichting over hoe die aanpak wordt toegepast op de dienst Dermatologie

 

Agenda

  • 11u30 – 12u00: Ontvangst met broodje
  • 12u00 – 12u15: Voorstelling Zorgondersteuning vzw
  • 12u15 – 12u45: Prof. Marc Noppen over “Value Based Healthcare in de praktijk: van concept via management naar zorg”
  • 12u45 – 13u15: Prof. Jan Gutermuth past die aanpak toe op de dienst Dermatologie
  • 13u15 – 14u00: Afsluitende netwerkdrink

 

Locatie:

Auditorium P. Brouwer

Faculteit Geneeskunde en Farmacie VUB

Laarbeeklaan 103

1090 Jette

 

Gebouw A op het plannetje

 

Deze activiteit is GRATIS voor zowel leden als niet-leden!

Annuleren kan kostenloos tot 48u voor de activiteit. Bij annulatie minder dan 48u voor de activiteit wordt een administratieve kost aangerekend van €75 excl. BTW.


Scroll to Top