Lean leiderschap … de kern van de zaak

19
jun
Psychiatrisch Ziekenhuis St. Jan, Oostveldstraat, Eeklo, België
Aanvang om 18:06 - einde voorzien rond 22:06

Terugblik

Tijdens de tweede avondactiviteit van Zorgondersteuning vzw stonden we stil bij de uitdagingen en valkuilen waarvoor de zorgsector staat op vlak van leiderschap en organisatiestructuur. We legden een link tussen de zorgsector en een industriële industrie. Wat is er nodig om je organisatie en haar management ‘lean’ te maken?  De aanpak vanuit de industrie werkte inspirerend voor vele aanwezigen.

Download nu de presentaties van deze avond.

Programma

Lean leiderschap, … een nieuwe term of toch niet?

Welke soorten leiders, managers, coaches hebben we nodig? Hoe kunnen deze leiders ervoor zorgen dat onze organisaties efficiënter worden, waardoor onze medewerkers zich gelukkig voelen op het werk maar ook in hun vel? Kan dit ook in een duorol? Zoals in ziekenhuizen een duidelijke samenwerking aanwezig is in de rol van algemeen directeur en deze van medisch directeur.

We staan stil bij de uitdagingen en valkuilen waarvoor de zorgsector staat op vlak van leiderschap en organisatiestructuur. We leggen een link tussen de zorgsector en een industriële industrie. Wat is er nodig om je organisatie en diens management ‘lean’ te maken? We laten jullie proeven hoe het nog en anders kan. We geven tijd voor reflectie, welke we kunnen meenemen in onze zorgorganisatie.

Lean leiderschap… de kern van de zaak

18u30-19u00:    Ontvangst met broodjes en drank
19u00-19u20:    Leiderschap: de zaak van de kern. Dhr. Hans Crampe,
verpleegkundig-paramedisch directeur van het AZ Maria Middelares en bestuurder van zorgondersteuning neemt u mee in de wereld zoals deze is en in de wereld zoals deze beschreven wordt in de literatuur van leiderschapsmodellen. Geleidelijk wordt u meegenomen naar de kern van leiderschap.

19u20-19u50:     Leiderschap de kern van de zaak.  Dhr. Frank De Mey & Jean Claude Lecoyer, Partners bij Accord Group nemen u mee in het definiëren en in kaart brengen van de wisselwerking tussen de complexiteit van een functie, de capability van een individu en het ontwikkelingsstadium van organisaties. Zij zoomen in op de interessante duo-leiderschapsrol deze van “algemeen directeur” en “medisch directeur”.  Zo komen ze met u tot de kern van de zaal.

19u50-20u30:     Leiderschap in de praktijk – een kern van waarheid
Welke zijn de valkuilen en uitdagingen voor de zorgsector betreffende leiderschap?  Verpleegkundige & ziekenhuiswetenschappen, Manama Human Resources, Dhr. Jan Steel, Zorgdirecteur Caritas Melle neemt ons mee op weg.

Wat kan de zorgsector leren en overnemen van de automobielsector die noodgedwongen investeert in implementatie van lean management? Maar ook specifieke functies hebben gecreëerd : “Implementation Coach Aspire Lean Leadership”.  Klinisch & ontwikkelingspsycholoog Jos Borremans, HR Manager Volvo Car legt u graag uit waarom.

20u30-20u45:     Mogelijkheid tot vraagstelling publiek
20u45-21u30:      Afsluitend woord en drink.


Scroll to Top