Duplicatie “Hoe het proces medicatielogistiek nu best organiseren?”

19
jan
Roserie WZC Damiaan, Pater Damiaanstraat 39, 3120 Tremelo
Aanvang om 18:30 - einde voorzien rond 22:00

Terugblik

We blikken terug op een aangename avond waar hoofdapotheker Ann-Sophie Franki haar verhaal bracht over de medicatie logistieke processen binnen het nieuwbouw ziekenhuis van AZ Alma. Kurt Verbeke, hoofdapotheker bij AZ Damiaan, toonde ons dat het ook anders kan. De presentaties vinden jullie hieronder terug.

De avond werd goed afgesloten aan de hand van een panel debat. Er was een aangename wisselwerking tussen het publiek en de panel leden.

Programma

Naar aanleiding van het grote succes van de activiteit ‘Hoe het proces medicatielogistiek nu best organiseren?’ hebben we besloten de activiteit te dupliceren.

Als we ons oor te luisteren leggen bij onze leden, kunnen we stellen dat er rond medicatielogistiek al heel wat stappen in de goeie richting gezet zijn, maar dat er nog vele stappen te ondernemen zijn.  Er leven nog vele vraagtekens over wat nu de beste manier is om de medicatielogistiek op een zo veilig, kwaliteitsvol en efficiënt mogelijke manier aan te pakken.

Om jullie hierin te ondersteunen, focussen we tijdens deze activiteit op de verschillende mogelijkheden voor het organiseren van een medicatie logistiek systeem – van order tem toediening.

Aan de hand van enkele bestaande cases bekijken we welke de voordelen, nadelen, beslissingsparameters, implementatie, valkuilen, lessons learned, … zijn.

De volgende praktijkvoorbeelden zullen gebracht worden:

 • AZ Alma – Mevr. Ann-Sophie Franki, hoofdapotheker
  Naar aanleiding van het nieuwbouwziekenhuis werd er een studie verricht om te bepalen op welke manier de organisatie van de medicatielogistieke processen best zouden aangepakt worden. Tijdens deze presentatie zal er dieper ingegaan worden op de studie, de uiteindelijke beslissing van aanpak, de link met het beleid en de pro en contra van de genomen beslissing.
 • AZ Damiaan – Dhr. Kurt Verbeke, hoofdapotheker
  Sinds oktober 2012 is AZ Damiaan gevestigd in het nieuwbouwziekenhuis waar ze gekozen hebben om de medicatie logistieke processen te organiseren aan de hand van een centraal automatisch voorraadmagazijn. Tijdens deze presentatie zal er dieper ingegaan worden op de genomen beleidskeuze, de pro/contra argumenten van deze beleidskeuze, de implementatie, de valkuilen en de lessons learned.

Nadien wordt er een panel/debat georganiseerd met Mevr. Ann-Sophie Franki, Dhr. Kurt Verbeke en Hendrik Merckx, eigenaar HPC Belgium bvba, welke zal gemodereerd worden door Mevr. Nathalie Moerman, ziekenhuisapotheek-coördinator UZ Leuven.

Agenda:

 • 18u30-19u00: Onthaal + broodjes
 • 19u00-19u10: Verwelkoming en inleiding
 • 19u10-19u50:  Case AZ Alma, mevr. Ann-Sophie Franki, hoofdapotheker
 • 19u50-20u30: Case AZ Damiaan, dhr. Kurt Verbeke, hoofdapotheker
 • 20u30-21u15: Panel met moderatie door mevr. Nathalie Moerman, Ziekenhuisapotheek-coördinator UZ Leuven
 • 21u15-22u00: Afsluitende netwerkdrink

 

 

Deze vzw draagt de steun van Zorgnet-Icuro

logo


Scroll to Top