De rol van de factor mens in ‘re-inventing’ healthcare

13
nov
W.Z.C. De Regenboog, Regenbooglaan, Zwijndrecht, België
Aanvang om 20:00 - einde voorzien rond 23:00

Terugblik

Naast 3 boeiende sprekers : Accord Group & UZ Brussel die het hadden over welke type medewerkers cruciaal zijn om de toekomstige zorg uitdagingen mee vorm te geven. Werd er  ook een bezoek gebracht aan de vernieuwde infrastructuur van “WZC Zwijndrecht”.

Programma

18u00 – 18u40:  Onthaal   & rondleiding in het nieuwe WZC De Regenboog. Het  WZC is een knap staaltje architectuur met daarachter een organisatie die de   moderne noden van de bewoners hoog in het vaandel draagt. Directeur Luc Schoenaers neemt de   geïnteresseerden mee op de vloer en zoomt in op de gemaakte keuzes & de   impact op de zorgondersteunende processen. Na deze rondleiding sluit men aan   voor het broodjesbuffet.

19u10 – 19u15:  “Inleiding”  door dhr. Marc Vlaeminck, operationeel   manager Senior Living Group en ondervoorzitter van Zorgondersteuning vzw

19u15 – 19u45 “Re-inventing   Healthcare processen ?”, Raf Vandenbussche, Directeur Human Resources en   Communicatie Universitair Ziekenhuis Brussel
In een snel veranderende zorgomgeving gekenmerkt door schaarste van   mensen en middelen schetst Raf Vandenbussche de toenemende complexiteit. De   inhoud van de rollen evolueert en de zorgondersteunende processen moeten   optimaal op elkaar worden afgestemd.
Hoe neem je medewerkers mee in een dergelijk traject ? Welke vaardigheden   en competenties zijn cruciaal en welke zijn de kritische succesfactoren om   deze ‘procesoptimalisatieprojecten’ te realiseren ?

19u45 – 20u30:  “Harmonie   tussen ‘capability’ en complexiteit van de rol” , Frank De Mey en Fabiaan Van   Vrekhem, partners van Accord Group
Accord Group begeleidt haar klanten in de uitbouw van veerkrachtige ondernemingen   waarin medewerkers, de inhoud van de functies en de waarden van de zorgorganisatie   in evenwicht zijn.
De knowhow is gebaseerd op unieke inzichten, geïnspireerd door de   Canadese  organisatiepsycholoog Elliott   Jaques, de pionier in het definiëren en in kaart brengen van de wisselwerking   tussen de complexiteit van een functie, de capability van een individu en het   ontwikkelingsstadium van organisaties.
Frank en Fabiaan lichten hun beproefde methodiek toe en zoomen in op   de verschillende ‘Levels of Work’ binnen een zorgorganisatie. De methodiek   wordt geïllustreerd door enkele praktijkcases die de meerwaarde in de context   van zorgorganisaties bewijzen.


Scroll to Top