Activiteit: ICT

10
dec

Aanvang om 13:00 - einde voorzien rond 15:00

Programma

Lean projecten in de ICT Zorgwereld!
DIGITAAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma:

 • 13u00 :  Intro door Zorgondersteuning vzw
 • 13u10 – 14u00 :  Thema 1: Case Moore: Inspiratie: De kracht van data & artificiële intelligentie (AI) voor uw zorgorganisatie
  Door Dhr. Bart Van Der Vurst Director Data Science & Strategy (Moore – Element 61)

  • Waarom zijn data en AI hot topics?
  • Welke evoluties zien we m.b.t. digitalisering en datacaptatie in de zorg?
  • Wat zijn concrete toepassingsmogelijkheden?
  • Een voorbeeld uit de praktijk: AZ Sint-Blasius – MKG classificatie – met Dhr. Raf Jacobs
  • Hoe gaat u succesvol van start en vermijdt u de veelvoorkomende valkuilen?

Kijktip Big Data : reportage Z Healthcare https://www.zorgneticuro.be/videos/z-healthcare-big-data

Luistertip Big Data : podcast Zorgnet Icuro https://soundcloud.com/user-585284764/big-data-in-de-zorg

 • 14u00 – 14u50 :  Thema 2: Case Wit-Gele Kruis: Gegevensindeling binnen de eerstelijnszorg en tussen de eerste- en tweede lijn in de gezondheidszorg – een concrete invulling vanuit de thuisverpleging.
  Door Dhr. Tim Weltens, stafmedewerker ICT en Innovatie WGK Van Vlaanderen.

  • MijnWGK platform: 3 jaar ervaring in gegevensindeling binnen de 1e lijn en de 2de lijn
  • Transferdocumenten automatiseren
  • Toekomstige ICT ontwikkelingen in de thuisverpleging

 • 14u50 – 15u00 :  Q&A

Doelgroep: leidinggevenden en stafmedewerkers die in aanraking komen met ICT, elk binnen zijn/haar departement.

Sprekers:

Dhr. Bart Van Der Vurst:
Bart is Partner en leidt het Data Science & Strategy-team. Zijn focusgebied is om organisaties te begeleiden bij het vertalen van hun ambities en uitdagingen naar werkende technische data & AI oplossingen. In een wereld die wordt gedreven door technologie, stelt zijn achtergrond hem in staat om als vertaler op te treden voor klanten en een pad te kaderen naar data-gedreven werken.

Bart studeerde af als Master in Business Engineering met een specialisatie in Marketing Advanced Analytics in 2013. Hij begon zijn professionele carrière als consultant bij McKinsey & Company en verhuisde 2 jaar later naar Parijs om te werken bij Jumia (NYSE) als eerst hoofd van het Marketing Intelligence team en later het volledige Data & Intelligence-team – 15 man sterk. Bar heeft hands-on kennis van data & AI platformen en toepassingen.
In zijn huidige Director functie combineert Bart een sterke bedrijfservaring met sterke technische vaardigheden. Hij werkt samen met IT-directeur, BI-managers en C-level management om de huidige uitdagingen en ambities te verduidelijken en helpt bij het definiëren van een roadmap-traject voor organisaties om Data & AI-kansen te omarmen.
Dhr. Tim Weltens:

Tim is master in de politieke wetenschappen, heeft een master in beleidseconomie en interesseert zich in alles rond ICT en innovatie.
Tim Weltens volgt de evoluties op het vlak van eHealth in België en Vlaanderen van dichtbij op en dit al meer dan 10 jaar. Hij is lid van tal van adviesorganen bij de Federale en Vlaamse overheid, het RIZIV, het eHealth platform, Recip-e, éénlijn.be, Vivel, …

Hij is medeorganisator van het NVKVV – ICT4 care congres en het ICT4Care – opleidingsprogramma voor professionals die zich willen verdiepen in eHealth.
Binnen Wit-Gele Kruis is Tim programmamanager van de eHealth ontwikkelingen. Hij ontwikkelde de mijnWGK applicatie langs waar de gegevens van Wit-Gele Kruis patiënten 24/7 gedeeld worden.

 

Belangrijk:
Deze activiteit is erkend door de KMO portefeuille. Dit wil zeggen dat u 30 of 40% van uw kost terugbetaald krijgt als u voldoet aan de voorwaarden van een KMO.
Meer informatie rond voorwaarden op: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/voorwaarden-voor-subsidie-de-kmo-portefeuille

Opmerking:
Bij annulatie 24u voor de aanvang van de activiteit vragen we een administratieve tegemoetkoming van 25 euro.

Inschrijven

Ledenprijs : gratis
Niet-Ledenprijs : € 65
Voor bedrijven die lid zijn : gratis
Voor bedrijven die geen lid zijn : € 130

Scroll to Top