Achter de schermen van FPC Gent

21
apr
FPC Gent, Hurstweg 9, Gent, België
Aanvang om 13:30 - einde voorzien rond 17:00

Terugblik

Dankzij onze structurele partner Sodexo hebben we de mogelijkheid gekregen om een bezoek te brengen aan het FPC Gent.Ruben Van den Ameele van het FPC Gent is van start gegaan met een uitleg van van het FPC gaande van de opbouw van de vestiging t.e.m. de behandelingsmethodiek van de geïnterneerden en de organisatie van hun zorgondersteunende processen. Tot slot hebben we dit met ons eigen ogen kunnen ervaren door een rondgang in het FPC.

Wegens het vertrouwelijke karakter is het niet mogelijk de presentaties te publiceren. Mocht u toch interesse hebben, mag u altijd contact nemen via [email protected]

Programma

Dankzij onze structurele partner Sodexo krijgen we de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het FPC Gent.
Dit is een kans die we jullie niet willen ontnemen!

FPC Gent is een forensisch psychiatrisch centrum waar geïnterneerden behandeld worden. Het levert zorg op maat in een klinische setting, waarbij behandelen en beveiligen hand in hand gaan.

De geïnterneerden hebben een delict gepleegd, maar hebben daarnaast een psychiatrische stoornis. FPC Gent werkt aan een veiligere samenleving door het risico op delicten door (ex-) geïnterneerden te verminderen en hen te resocialiseren en te re-integreren in de maatschappij.

Agenda:

  • 13u30 – 14u00: Onthaal met koffie
  • 14u00 – 15u00: Presentatie over het FPC en de zorgondersteunende processen
  • 15u00 – 16u30: Rondleiding in het FPC
  • 16u30 – 17u00: Afsluitende netwerkdrink

 

Opgelet: aantal inschrijvingen is beperkt tot 50 deelnemers

 

Extra info m.b.t. toegangscontrole:

  • alle bezoekers dienen zich bij binnenkomst bij de portier/receptie te legitimeren met een geldige identiteitskaart of rijbewijs.
  • bij het binnenkomen wordt iedereen gecontroleerd via de metaaldetectiepoort. Er is tevens een check van de bagage en inhoud van zakken door Securitas. Er wordt gevraagd zo veel mogelijk materiaal in de wagen te laten zodat de controle vlot verloopt.
  • indien het noodzakelijk is om een laptop/tablet mee te nemen, gelieve dit op voorhand te melden.

 

 

Deze vzw draagt de steun van Zorgnet-Icuro

logo

 

Opgelet:

Annuleren kan kosteloos t.e.m. 12 april 2016 door een e-mail te sturen naar [email protected]
Wie annuleert na 12 april en ten laatste 48 uur voor de activiteit, wordt een administratieve kost van € 75,00 (excl. BTW) aangerekend.
Wie later dan 48 uur voor de activiteit annuleert, is het volledige bedrag (niet-leden tarief) verschuldigd.


Scroll to Top