Congres: Net-werken voor meer-waarde

22
feb
Nieuwe Steenweg, Temse, België
Aanvang om 09:00 - einde voorzien rond 18:30

Programma

Boost uw zorgnetwerk! De afgelopen periode hebben we allemaal hard ge(net)werkt aan ons netwerk. We hebben stappen gemaakt ingegeven door onze eigen ambities en plannen, gestuurd door minister Maggie De Block. We kunnen ondertussen al proeven van wat de meerwaarde is voor onze processen en onze klanten. En we zijn nog maar net vertrokken! Als we fris kijken en leren van trends en innovaties uit andere sectoren zijn er op korte termijn nog flinke stappen te maken.

Tijdens ons jaarlijks congres presenteert een selectie van boeiende sprekers een aantal innovatieve cases ter inspiratie van hoe het morgen nog beter kan.

Snel inschrijven!

Programma:

09:00 – 09:30 Ontbijtbuffet

09:30 – 09:35

 Inleiding
Dhr. Rudy Maertens – CEO, AZ Alma & Voorzitter Raad van Bestuur, Zorgondersteuning vzw
09:35 – 10:15
The Patient is no longer patient
De patiënt verwacht in de zorgsector dezelfde ‘level of service’ als in elke andere sector. Hij is mondiger, selectiever en kritischer en evolueert in een richting die zorginstellingen doet nadenken over hun diensten.
Wat kunt u morgen doen wat u vandaag nog niet doet?
Dhr. Christophe Jauquet – Business Director, Insites consulting
10:15 – 10:55 Innovatie als drijvende kracht voor uw zorgnetwerk
De gezondheidszorg evolueert sterk. Via een geïntegreerd zorgmodel gaan we naar betaalbare, organiseerbare kwaliteitszorg. Dit wordt gedreven door technologische innovaties, die een opwaartse innovatiespiraal creëren die disruptief is voor het huidige zorgmodel. Innovatie is een noodzaak. We moeten naar zorgnetwerken die niet morgen, maar vandaag naadloze kwaliteitszorg als doel hebben.
Dhr. Mario Huyghe
10:55 – 11:30 Pauze

 

11:30 – 12:15
Een sterk staaltje netwerking
Wie is de niet-voor-de-hand-liggende partner die uw netwerk kan boosten? Laat u  inspireren door het succesverhaal van het Walking-Egg project waarin door samenwerking met de juiste partner een ogenschijnlijk onhaalbare doelstelling toch gerealiseerd werd. 
Dr. N. Dhont – Gynaecologe, Ziekenhuis Oost-Limburg
12:15 –
12:45
Profit en non-profit zorgen samen voor kwaliteitsvolle zorg
De netwerkvorming maakt ook nieuwe structuren mogelijk. De samenwerkingtussen bestaande lokale ziekenhuizen, de nieuwe satellieten van de Elyse klinieken en hun industriële partner B.Braun Benelux toont een dergelijke transformatie.  Zijn er lessen te trekken voor een eventuele samenwerking met uw industriële partners?
Mevr. Nelly de Jong – Bestuurder, Elyse Klinieken
12:45 – 14:00 Lunchpauze

 

14:00 – 14:30
Samen pragmatisch naar een juridische structuur van complexe netwerkzorg
Hoe ontrafelt u de juridische knoop van uw netwerk? U kan snel juridisch verzanden in de complexiteit van de samenwerking tussen ziekenhuizen en artsen en de onderliggende financiële structuren. Het Kempens Hartcentrum leert ons wat deze juridische zorgen zoal zijn en hoe die samen pragmatisch opgelost kunnen worden.
Mter. Filip Dewallens – Partner, Dewallens & Partners & Dr. John Thoeng – Cardioloog, AZ Turnhout
14:30 – 15:15 Hand in hand het netwerk versterken en sociaal investeren
Hoe de kracht van samen dromen uw netwerk kan versterken leert de ervaring uit de Kempen van het sociale-zorgnetwerk tussen Amival en de lokale ziekenhuizen. De samenwerking die startte rond de ‘eenvoudige’ taken zoals het labelen van medicatie blijkt ook zeer succesvol voor de complexe processen als bereiding van chemo.
Dhr. Jan Boeckx – Algemeen directeur, Amival & Mevr. Annelies Deckers – Hoofdapotheker, AZ Turnhout
15:15 – 15:45 Pauze

 

15:45 – 16:15
De mantelzorger als professionele partner in uw zorgnetwerk
HaRTen Aas is een unieke samenwerking tussen zorggebruiker, mantelzorger en zorgverleners rond chronisch hartfalen. De kracht schuilt in multidisciplinaire zorg op maat waarin zorg- en welzijnspartners uit de eerste en de tweede lijn zijn betrokken en de digitale ondersteuning van mantelzorger en zorggebruiker.  Laat u vertellen hoe u uw mantelzorger professioneel betrekt in uw netwerk middels digitale hulpmiddelen en hoe u door continue feedback het proces real time bijstuurt.
Mevr. Hilde Vandenhoudt – Docent Thomas More & Projectcoördinator HaRTenAas; Dhr. Leo GeudensICT Coördinator Huisartsen Vereniging Regio Turnhout; Dhr. Koen Van der Borght,  Stafmedewerker Zorggroep Orion & Coördinator HaRTenAas
16:15 – 16:30
AZ Turnhout plukt het laaghangende fruit van Lean

AZ Turnhout organiseerde met Zorgondersteuning vzw een in-house opleiding ‘Lean procesmanagement in de zorg’. Luister naar hun boeiende ervaringen, leer hoe kleine inspanningen een groot effect kunnen hebben en je intern netwerk kunnen versterken!

16:30 – 16:35 Lean Award for Gold Care 2018: uitreiking juryprijs

Alle ‘afgestudeerden’ van onze cursus ‘Lean procesmanagement in de zorg’ hebben kans op het winnen van de Lean Award for Gold Care 2018. Benieuwd wie de winnaar/ winnares is? Wij ook …

16:35 – 16:50
Comfortabele winst in de ochtendzorg
Mevr. Verbinnen volgde dit jaar de opleiding ‘Lean procesmanager in de zorg’ bij Zorgondersteuning vzw. Door middel van het slim inzetten van enkele Lean-technieken zorgde ze er niet enkel voor dat de zorg van de patiënt vlotter verliep, maar ook dat deze voor de patiënt comfortabeler werd.
Een sterk staaltje patiëntgerichtheid!
Mevr. Tanja Verbinnen – Arjo
16:50 – 17:00
“Nabeschouwing – slotconclusies”
Dhr. Rudy Maertens – CEO, AZ Alma & Voorzitter Raad van Bestuur, Zorgondersteuning vzw
17:00 – 18:30 Receptie en netwerkingmoment

 

Datum & Locatie:

22 februari 2018

Feestzaal Zilte Zoen
Nieuwe Steenweg 60
9140 Elversele-Temse

 

Met de steun van:

Afbeeldingsresultaat voor flanders care afbeeldingen

Dit congres beantwoord aan de missie van Flanders’ Care: op aantoonbare wijze en door innovatie het aanbod van kwaliteitsvolle zorg verbeteren en verantwoord ondernemerschap in de zorgeconomie te stimuleren.

 

Dit congres is tevens goedgekeurd als “Voortgezette opleiding voor de bijzondere beroepstitel van ziekenhuisapotheker” en dit voor 2 punten in module 1: Organisatie en beheer van ziekenhuizen.

 

Annuleren kan kosteloos tot één week voor het congres door een e-mail te sturen naar info@zorgondersteuning.be
Wie annuleert minder dan en week en ten laatste 48 uur voor het congres, wordt een administratieve kost van € 75,00 (excl. BTW) aangerekend.
Wie later dan 48 uur voor het congres annuleert, is het volledige bedrag verschuldigd.

Inschrijven

Ledenprijs : € 95
Niet-Ledenprijs : € 145

Scroll to Top